null Elämäntehtävä

Elämäntehtävä

Ensi sunnuntai on 5. paastonajan sunnuntai. Sen aihe on Kärsimyksen sunnuntai. Päivän raamatuntekstit ovat Ps. 43:2–5, Jes. 65:1–3, Ef. 2:12–16 ja Luuk. 13:31–35.

Tänään ja huomenna ja seuraavanakin päivänä minun on jatkettava kulkuani — eihän ole mahdollista, että profeetta surmataan muualla kuin Jerusalemissa. Jerusalem, Jerusalem! Miten monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan! Mutta te ette tahtoneet tulla.

Luuk. 13:33–34

Jeesus ei noudattanut fariseusten kehotusta keskeyttää matkaansa. Parempi noudattaa Isän tahtoa ja suorittaa elämäntehtävä kuin noudattaa ihmisten tahtoa. Jeesus kulki suoraan kohti kärsimystä ja kuolemaa. Hän tunsi kirjoitukset. Ne olivat hänelle Jumalan puhetta, ei ihmisten puhetta Jumalasta. Hän toteutti sen, mitä hänestä oli kirjoitettu.

Ilman tätä kuuliaisuutta ei olisi pääsiäistä eikä toivoa paremmasta kuoleman jälkeen. Olisimme ilman armollista Jumalaa tässä maailmassa ja ilman puolustajaa tuomiolla viimeisenä päivänä.

Kärsimystie ei ollut syytösten tie. Jeesusta kyllä syytettiin, mutta hän rakasti. Hän halusi armahtaa syyttäjiäänkin ja koota kaikki lähelleen, turvaan. Monet eivät tahtoneet.

Este ei ollut Jeesuksessa vaan ihmisissä. Rakkaus ei pakota. Se kutsuu ja antaa valinnanvapauden. Ketään, joka hänen luokseen tulee, ei ajeta pois, ei ainuttakaan.

Jaa tämä artikkeli: