null Esa Ruuttunen saa voimaa hengellisestä musiikista

Psalmien iltapäivässä Suvelan kappelissa 2. helmikuuta Esa Ruuttunen esittää Antonín Dvořákin säveltämiä psalmeja.

Psalmien iltapäivässä Suvelan kappelissa 2. helmikuuta Esa Ruuttunen esittää Antonín Dvořákin säveltämiä psalmeja.

Ajankohtaista Hengellisyys

Esa Ruuttunen saa voimaa hengellisestä musiikista

Oopperarooleihin eläydyn, mutta hengellisestä musiikista elän, sanoo pappi ja oopperalaulaja Esa Ruuttunen.

Esa Ruuttunen, esiinnyt Laulakaa Herralle uusi laulu -tukikonsertissa Suvelan kappelissa. Millaista musiikkia on luvassa?

Tilaisuuden alaotsikko on Psalmien iltapäivä. Niinpä valitsin omaksi osuudekseni Antonín Dvořákin säveltämiä psalmeja. Laulan ne suomeksi osin omana käännöksenäni. Niiden väleissä Seela Sella lausuu psalmitekstejä ja Risto Lauriala soittaa pianolla J.S. Bachin koraalialkusoittoja.

Olet pappi ja oopperalaulaja. Mitä hengellinen musiikki merkitsee sinulle?

Hengellinen musiikki, erityisesti Siionin virret ja muutkin virret ovat ensimmäinen kosketukseni musiikkiin lapsuuden Suojaavat siipes, Jeesus -iltavirrestä lähtien. Kymmenen vuotta seurakuntapappina osoitti sen, miten saarnaaminen omin sanoin mutta tuoreesti piti joskus valveilla pitkälti sunnuntaiaamuyön puolelle. Vuosisatoja vanhat sanat – usein myös uudet – säveliin yhdistettyinä osoittautuvat voiman lähteiksi. Hengellisestä musiikista elän, oopperarooleihin eläydyn.

Tukikonsertilla kerätään rahaa Kärsämäen Paanukirkon musiikkitoiminnan hyväksi. Mikä sai sinut mukaan tukemaan tällaista toimintaa?

Kärsämäen eläkkeellä oleva kirkkoherra Jorma Niinikoski on Paanukirkko-hankkeen alullepanija, kulttuurin ja kirkkomusiikin ystävä. Olemme hänen kanssaan useamman vuosikymmenen ajan tehneet silloin tällöin kulttuurista yhteistyötä; Paanukirkon hyväksi myös ennen tätä tilaisuutta. Olen usein vieraillut ja esiintynyt Paanukirkossa, ja minut oli helppo saada mukaan tähän tapahtumaan suuresti arvostamieni taiteilijoiden kanssa.

Sekä Paanukirkon että Suvelan kappelin on suunnitellut sama arkkitehti: Anssi Lassila. Oletko jo tutustunut viime syksynä valmistuneeseen Suvelan kappeliin? Jos olet, millainen paikka se on laulaa?

En ole käynyt siellä vielä, ja siksi odotankin suurella mielenkiinnolla tapahtumaamme. Akustiikasta ja kappelin kauneudesta olen kyllä paljon kuullut.

Korjaus 27.1. kello 16:05: Laulakaa Herralle uusi laulu -konsertti järjestetään sunnuntaina 12.2., ei 2.2.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Oopperaa, taidetta ja kirjallisuutta – Vantaan kirkot tarjoavat kulttuuria

Ajankohtaista

Hämeenkylään saapuu kirjailijat Martti Anhava ja Joel Haahtela, Myyrmäessä on tarjolla oopperakonsertti.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.