null Espoo edistää onnea

Kuva: Ossi Lehtonen/ Rodeo

Kuva: Ossi Lehtonen/ Rodeo

Espoo edistää onnea

”Myönteinen elämänasenne, onnellisuus ja hyvät ihmissuhteet ovat erittäin terveellisiä asioita. Myös auttavainen asenne lisää terveyttä. Pelkästään ohjeistamalla ja kieltämällä ei päästä ihmiselämän kaikkein tärkeimpien asioiden äärelle. Pitää puhua läheisistä ihmissuhteista ja elämäntavoista. Silloin ollaan ytimessä”, luettelee Espoon perusturvajohtaja Juha Metso onnellisen ja pitkän elämän taustalta löytyviä asioita.

Yksinäisyyden ja syrjäytymisen ongelmat eivät Metson mukaan ratkea nykymeiningillä. Jotain uutta pitää tehdä. Viranomaiset voivat toimia vain tiettyyn pisteeseen asti, mutta siitä eteenpäin kyse on läheisistä ihmisistä.

”Meidän pitää keskustella asukkaiden, viranomaisten ja muiden tahojen kanssa yhdessä, miten Espoossa edistetään hyvinvointia ja hyviä, läheisiä ihmissuhteita. Tässä on selkeä yhtymäkohta seurakunnan toimintakenttään”, sanoo Metso.

Onnen edistäminen kuuluu Metson mukaan luontevasti kaupungin tehtäväkenttään. Kuntalain ensimmäisessä pykälässä kunnan tehtäviin luetaan asukkaiden hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen edistäminen. Onni on kestävää sosiaalista kehitystä.

Perusturvajohtajan oma onni löytyy läheisistä ja rakkaista ihmisistä, lapsenlapsista, liikunnasta ja luonnosta sekä siitä, että voi kokea tekevänsä työtä tärkeiden asioiden äärellä.

Vuoden teemaan liittyy muun muassa Voi hyvin -yleisöluentoja, joissa kevään aiheita olivat onnellisuuden lähteet ja pitkän iän salaisuudet. Syyskuussa Raisa Cacciatore puhuu lasten elämänlaadusta ja mielenterveydestä. Lokakuussa Jari Sarasvuon aiheena on terveyskarma.

Kaupunki järjesti myös aforismikeräyksen onnen lähteistä ja valokuvauskisan hyvästä ikääntymisestä. Vuoden teemaan liittyy myös näyttelyjä, blogeja, Facebook-keskustelusivu sekä aktivointitapahtumia eri kohderyhmille.

Onnellisuuskampanja liittyy World Design Capital -vuoden Espoon hyvinvointiteemaan.

Hyvä lukija, mitkä ovat sinun onnen lähteesi? Mistä saat iloa ja valoa elämääsi? Mikä on elämäsi suurin onni?

Kirjoita sinun onnestasi Esseen sähköpostitse osoitteeseen esse.lukijoilta@kotimaa.fi, aiheeksi: Onni, postitse Esse/Onni, Pl 200, 02771 Espoo.

Lähetä tekstisi 14.8. mennessä. Arvomme kirjoittajien kesken kolme Kirjapajan lahjakorttia.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.