null Espoon hiippakunnasta kokeneita edustajia kirkolliskokoukseen

Hangosta Mäntsälään. Espoon hiippakuntaan kuuluu 19 seurakuntaa ja alueella asuu yli puoli miljoonaa ihmistä. Kuva: Espoon hiippakunta

Hangosta Mäntsälään. Espoon hiippakuntaan kuuluu 19 seurakuntaa ja alueella asuu yli puoli miljoonaa ihmistä. Kuva: Espoon hiippakunta

Espoon hiippakunnasta kokeneita edustajia kirkolliskokoukseen

Espoon hiippakuntaa edustaa kirkolliskokouksessa 3 pappia ja 7 luottamushenkilöä. Heistä uusia edustajia on kaksi.

Espoon hiippakunnasta valittiin kirkolliskokoukseen seitsemän maallikkoedustajaa ja kolme pappisedustajaa. Äänestäjät luottivat kokemukseen: edellisen kauden edustajista uusi paikkansa peräti kahdeksan edustajaa.

Papeista Päivi Linnoinen ja Kalervo Salo edustavat Kevään kirkko -ehdokaslistaa ja Jouni Turtiainen Yhteinen kansankirkko -ehdokaslistaa. Linnoinen on Tapiolan seurakunnan, Salo Leppävaaran ja Turtiainen Espoonlahden kirkkoherra. Turtiainen on kirkolliskokouksen uusi jäsen.

Yhteinen kansankirkko -listan maallikkoehdokkaista tulivat valituiksi Tapio Tähtinen, Heikki Sorvari, Anna-Mari Kaskinen, Hannele Karppinen ja Johanna Lumijärvi. Kaikki viisi edustajaa olivat kirkolliskokousedustajia myös päättyneellä kirkolliskokouskaudella.

Kevään kirkko -listalta valittiin maallikkoedustajiksi Markku Jalava ja Päivi Salli, joka on kirkolliskokouksen uusi jäsen.

Maallikkoedustajista Sorvari ja Salli ovat espoolaisia.

Papiston äänestysprosentti oli 69 ja maallikoiden 85 prosenttia. Espoon hiippakunnan vaalilautakunta vahvistaa vaalin tuloksen 15.2.

Maallikkoedustajien vaalissa äänioikeutettuja olivat seurakuntien luottamushenkilöt. Papit valitsivat kirkolliskokouksen pappisedustajat.

Kirkolliskokoukseen valittiin kaikkiaan 64 maallikkoedustajaa ja 32 pappisedustajaa.

Uusi kirkolliskokous kokoontuu toukokuussa ensimmäiseen istuntoonsa.

Kirkolliskokous on kirkon ylin toimielin. Se käsittelee kirkon oppia ja työtä sekä kirkon lainsäädäntöä, hallintoa ja taloutta. Se kokoontuu Turussa kaksi kertaa vuodessa.

Äänestysprosentit päivitetty artikkeliin 11.2. kello 17.

Jaa tämä artikkeli: