Ulla Lötjönen -haulla löytyi 109 hakutulosta.

1. ”Kuuset ovat seininä ja taivas kattona” – Metsäkirkko on aina avoinna Espoon Matinkylässä

– Kuka tahansa ohikulkija voi tulla tänne kuusten keskelle hiljentymään, sanoo idean äiti Sirkka Ruikkala.

07.12.2020

2. Papit ja diakoniatyöntekijät jakavat Aalto-yliopiston opiskelijoille leipää ja glögiä – ideana on kertoa, että kirkko auttaa tukalassa tilanteessa

Oppilaitospapit ja Tapiolan seurakunnan diakoniatyöntekijät jalkautuvat Aalto-yliopiston kampukselle Espoossa. He jakavat tietoa avun läheistä.

17.11.2020

3. Myrskyn jälkeen soi Hakunilan iltakirkossa – Kari Tapion musiikki saa ihmiset laulamaan

Kari Tapion kuolemasta tulee joulukuussa kuluneeksi kymmenen vuotta. – Hän on monen suomalaisen tuntojen tulkki, sanoo kanttori Tuomas Heikkilä.

16.11.2020

4. Rippileirin voi käydä näinkin: päivät leirillä ja yöt kotona

Perinteiselle rippileirille on olemassa kevyempi vaihtoehto.

02.06.2020

5. Espoossa kirkko auttaa omaishoitajia antamalla heille hengähdystaukoja arjen keskellä

Sairasta omaistaan hoitava pääsee piipahtamaan omille asioilleen, kun vapaaehtoiset huolehtivat hänen läheisestään tällä välin.

06.02.2020

6. Vanhempien voimaryhmässä pääsee tutustumaan omaan sukupuuhunsa

– Omasta elämäntarinasta voi saada voimaa vanhemmuuteen, sanoo Tapiolan seurakunnan lapsityönohjaaja Riina Nissinen.

12.12.2019

7. ”On hienoa neuloa jotain, mikä lämmittää leskeksi jäänyttä” – Soukassa asuva Liisa Myllys kutoo jo viidettä lohtuhuivia

Idea lohtuhuiveista levisi Tampereelta viime keväänä. Nyt niitä neulotaan joka puolella Suomea, myös Espoossa.

25.10.2019

8. ”Jos maailmassa elettäisiin noin, kriisinhallintajoukkoja ei tarvittaisi” – YK:n päivän jumalanpalvelus huokuu vahvaa rauhantahtoa

Kirkko on läsnä siellä, missä sen jäsenetkin palvelevat – myös sotatoimi- ja kriisialueilla, sanoo rauhanturvaajien pappina toiminut Jussi Rytkönen.

16.10.2019

9. Auttamista, taidetta ja hävikkiruokaa – Pähkinärinne saa uuden kahvilan

Vantaan Pähkinärinteessä ei ole tähän mennessä ollut kahvilaa. Nyt on, kun Hämeenkylän seurakunta avaa sellaisen Lammaskujalle.

13.05.2019

10. ”En tiennyt, että jotain voi rakastaa näin paljon” – Inka, Maija ja Siiri kertovat, millaista on olla äiti

Lapsettomuushoitojen ja rankan raskauden ja synnytyksen jälkeen Maija Salminen ei tiedä parempaa kuin pieni Daniel. Inka Kari yllättyi ilon määrästä. Hänelle lapsi on elämän onnellisin asia. Jos Leon nukkuu kolmen tunnin päiväunet, hänen äidillään Siiri Turalla on jo ikävä häntä.

10.05.2019

11. Vappu koittaa kristilliselle työväenliikkeelle – ”Jeesus piti aina heikoimpien puolta”

Diakoniatyöntekijä Sari Aroheikki toimii Helsingin kristillisen työväenyhdistyksen puheenjohtajana. Hänen Jeesuksensa oli yhteiskunnallisesti valveutunut.

29.04.2019

12. Kengurumeininki-yhtye pomppii vappuna Vantaan Vaaralassa

Kengurumeininki tunnetaan pompittavista biiseistään. Vaaralan vapussa esiintyy Kengurumeininki-duo.

26.04.2019

13. Yksivuotias Max Kyrklund tykkää rummutella seurakunnan muskarissa

Seurakunnan muskari on yksivuotiaan Maxin ja hänen isänsä juttu. Muskarissa saa laulaa, leikkiä ja kokeilla erilaisia instrumentteja.

23.04.2019

14. Syyrialaiset kokit valmistavat Lähi-idän herkkuja pääsiäisen riemubrunssille Myyrmäessä – toimi nyt, vain 150 mahtuu

Tästä saat ohjeet, kuinka voit ilmoittautua pääsiäispäivän brunssille Myyrmäkeen avatussa Virtakirkossa.

15.04.2019

15. Herrasmiesten orkesteri soittaa Amerikan malliin Pyhän Laurin kirkossa

No Real Gentlemenin yhteenlaskettu soittokokemus on noin 200 vuotta.

02.04.2019

16. ”Oma äidinkieli on uskonnon kieli”, sanoo Espoon ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherrana aloittava Kira Ertman

Kira Ertmanin mielestä kirkkoherra on mahdollistaja, jotta jokainen halukas pääsee käyttämään lahjojaan seurakunnassa. Esbo svenska församling on Suomen suurin ruotsinkielinen seurakunta.

29.03.2019

17. Kuinka sinun vauvasi nukkuu öisin? – Vauvakahvilassa tuore äiti saa seuraa ja vertaistukea

Vauvakahvila syntyi Hakunilan kirkolle äitien toiveesta. Vauvojen ja vanhempien kerhossa on tarjolla juttuseuraa, kahvia ja siellä saa jutella arkielämästä vauvan kanssa.

12.02.2019

18. Aikuisten veisuillassa lauletaan nuorisomusiikkia 1970-luvulta alkaen

Nyyttäri-illassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eli jokaiselle annetaan tilaa olla sellainen kuin on.

30.01.2019

19. Gospelia kaikille -kuoro vetää satoja laulamaan yhdessä täysillä – ilman laulukokeita

Kuoron suosio on ylittänyt kaikki odotukset. Laulajat harjoittelevat noin kerran kuussa, ja treenejä säestää ammattibändi.

25.01.2019