Ulla Lötjönen -haulla löytyi 133 hakutulosta.

1. Kallioon avautui hävikkiruokaa tarjoava lounaspaikka

Waste & Feast -hävikkiruokaketju työllistää ja valmentaa nuoria, jotka etsivät paikkaansa työelämässä.

24.10.2023

2. Kansanlähetys teki valituksen hallinto-oikeudelle, koska Espoon yhteinen kirkkovaltuusto epäsi siltä lähetysmäärärahan

Suomen evankelisluterilainen Kansanlähetys jäi tänä vuonna vaille Espoon seurakuntien rahallista tukea, sillä se ei antanut tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta koskeviin kysymyksiin yksiselitteisiä vastauksia.

13.09.2023

3. Nupurin kappelin toiminta päättyy

Päätöksen taustalla painaa myös Espoon seurakuntien taloustilanne.

06.09.2023

4. Pettynyt isosisko, pyörtyvä kummi ja päihtyneet kalkkunat – Vantaan seurakunnat kokosi muistoja ikimuistoisista ristiäisistä

Ristiäiset on herkkä ja kaunis tilaisuus, joissa usein myös sattuu ja tapahtuu.

06.09.2023

5. Hvittorpin kurssikeskus on poissa käytössä

Espoon seurakuntien omistaman kokous- ja kurssikeskuksen käyttökatko ulottuu tammikuulle 2024 saakka.

04.09.2023

6. Viisi tunnettua suomalaista pohtii jumaluutta seurakuntien kampanjassa – ”Tämä tuotanto normalisoi keskustelua Jumalasta”

”Julkisuudessa näkee melko vähän puhetta Jumalasta, sillä sen ajatellaan kuuluvan yksityisyyden piiriin”, sanoo #jumalani-videosarjaa tuottanut Riina Halme.

26.06.2023

7. Seurakuntien hävikkiravintolaketju avaa Kallioon elokuussa uuden ravintolan

Waste & Feast -ketjuun kuuluva lounaspaikka tarjoaa hyvää ruokaa ja työllistää nuoria työkokeilijoita.

13.06.2023

8. ”Olet kaunein, mitä tiedän, olet kaunein, mitä on” – Huopalahdessa omistetaan ilta rakkausrunoille ja -lauluille

Huopalahden kirkossa kuullaan esimerkiksi Kaj Chydeniuksen, Juha Tapion ja Frank Sinatran rakkauslauluja.

28.04.2023

9. Vantaankosken seurakunnan uusi kirkkoherra Hans Tuominen yllyttää vantaalaisia liikkumaan hyvän asian puolesta

Hans Tuominen käynnistää yhteislenkit Yhteisvastuukeräyksen hyväksi maaliskuun alussa. Lenkille lähdetään perjantaisin Myyrmäen urheilupuistosta.

27.02.2023

10. Olarin seurakunta avaa ovensa sateenkaaripareille

Neljä espoolaista seurakuntaa on aiemmin avannut tilansa samaa sukupuolta olevien parien vihkimisille.

10.02.2023

11. ”Tällaista komboa ei ole kuultu aiemmin” –  Kolme kanttoria esiintyy Vantaan viihdeorkesterin kokoonpanon kanssa

Kanttorit Juho Punkeri, Tuomas Heikkilä ja Nina Kronlund ovat tehneet viihdemusiikia aiemminkin. Esiintyminen Vantaan viihdeorkesteri Ensemblen kanssa sen sijaan on uutta.

08.02.2023

12. Aikuinenkin on tervetullut rippikouluun – Espoossa aikuisrippikoulun käy 20–30 ihmistä vuodessa

Aikuisrippikouluun pääsee Espoossa ympäri vuoden. Ensimmäinen ryhmä kokoontuu Espoonlahden kirkossa keskiviikkona 25. tammikuuta.

19.01.2023

13. Juha Luodeslammen rakentamassa seimiasetelmassa on kiukaan alusta ja lusikoista tehdyt kasvot – ”Katsoja näkee niistä omat kasvonsa”

Luodeslammen seimiasetelman nimi on Syli, sillä juuri tänä jouluna ihmiset kaipaavat turvallista syliä.

20.12.2022

14. Kirkko kaikille -listat keräsivät äänipotin seurakuntavaaleissa Espoossa

Yhdessä matkalla -ehdokaslistat menettivät paikkoja.

20.11.2022

15. Kauniaisten äänestysprosentti on pääkaupunkiseudun korkein

Kauniaisissa äänestettiin kuitenkin vähemmän kuin viime vaaleissa.

20.11.2022

16. Omaishoitaja voi saada pienen hengähdystauon Espoossa – ”Voin lukea lehden kaikessa rauhassa tai käydä ostoksilla”

Virkistystorstai tuo virkistystä sekä omaishoitajalle että hänen läheiselleen.

26.08.2022

17. Mustasaaren rantoja kiertää polku, jolla pääsee aistimaan luontoa ja omaa sisäistä maailmaa

Pyhiinvaelluspolkua kannattaa edetä hitaasti ja pysähdellen, vinkkaa diakoni Saara Valkama.

23.06.2022

18. Poniratsastusta ja pihapelejä lapsille: Kivistön kirkon kevätriehan tuotto Yhteisvastuulle

Vastaava tempaus järjestettiin kaksi vuotta sitten helmikuussa. Nyt on mahdollista kokoontua jälleen kirkolle.

22.03.2022

19. Kiinnostaako teatterin tekeminen? Nyt siihen on mahdollisuus Rekolan kirkolla

Teatterikerhossa pääsee kokeilemaan erilaisia teatteri-ilmaisun keinoja.

14.03.2022

20. Pullia syntyy vaikka silmät sidottuna – Korsossa käynnistyy hullutteleva haastekisa Yhteisvastuun hyväksi

Korson seurakunnan pappi Mari Mäkelä haastoi seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajan Visa Tammen leivontakisaan.

08.02.2022