Heili selkään ja menoksi. Eukonkannon syntyidea on versonnut neidonryostöstä, jota kerrotaan tapahtuneen myös Suomessa 1800-luvulla. Kuva: Maija Saari
Eukonkantaja Taisto Miettisen 3 menovinkkiä ja kantotekniikkaa
Kauniaisissa asuva lakimies on kansanedustaja Veera Ruohon avustaja, kirjoittaa väitöskirjaa ja kantaa kisailumielessä naisia.
https://www.youtube.com/watch?v=1-u4fyXfqvwKauniaisissa, aivan Espoon rajan tuntumassa, asustaa erityislaatuinen urheilija. Taisto Miettinen on nimittäin viisinkertainen Eukonkannon MM-kisojen voittaja ja myös paljon muuta ihmeellistä.
Internetistä jo selviää, että miehellä on mittavia meriittejä ei-niin-tyypillisistä lajeista. Esimerkiksi verkkopalvelu Crave Online listasi Miettisen "Ällistyttävimmäksi tuntemattomaksi mestariksi". Ja miksipäs ei, kun saavutuksiin lukeutuu muun muassa seuraavanlaisia helmiä: lumikenkäjuoksun suomenmestaruus, Suojuoksun Ison-Britannian mestaruuskisojen toinen sija ja rautakankikävelyn, potkukelkkailun sekä suosnorklauksen maailmanmestaruus.
Heili selkään ja menoksi. Eukonkannon syntyidea on versonnut neidonryostöstä, jota kerrotaan tapahtuneen myös Suomessa 1800-luvulla. |
Eukonkanto on Miettiselle rakas laji, jota hän on harrastanut vuodesta 1997.
Heinäkuun keskivaiheilla eukonkanto lennätti miehen kisaamaan Yhdysvaltojen Teksasiin, jossa eukonkantokisaa järjestetään nyt neljättä kertaa. Mittelö käydään 18. heinäkuuta ja tulokset löytynevät tapahtuman nettisivustolta. Viralliset eukonkannon MM-kisat järjestetään Pohjois-Savossa Sonkajärvellä, ja niistä Miettisellä on mestaruuksien lisäksi monia tilastokuninkuuksia.
Miettisen mukaan eukonkanto on kaikkien kokeiltavissa, tosin voimaa ja kovaa tahtoa se vaatii.
"Voima, nopeus ja kestävyys oikeassa suhteessa. Näitä kaikkia pitää harjoitella, yhdellä ominaisuudella ei pärjää."
Miettinen onkin tuttu näky Helsingin Kaivopuistossa, jossa hän harjoittelee yhdessä virallisen kilpailuparinsa Kristina Haapasen kanssa. Valomerkille Miettinen esitteli lajia sparraajansa Virpi Immosen kanssa.
Lisätietoa Eukonkannon idean syntyhistoriasta
Miettisen 3 menovinkkiä seurakuntien tapahtumiin:
1. Kivikirkkojen vaellus
Harrastan paljon liikuntaa, joten tykkään kävelystä ja samalla voin tutustua uusiin paikkoihin.
La 12.9. Pyhiinvaellusreitti: Espoon tuomiokirkko, lähtö ja alkuhartaus klo 9 – Kauklahden kappeli n. klo 10 – Hvitträsk n. klo 12.30, jossa syödään omia eväitä sekä vieraillaan Eliel Saarisen museokodissa – Masalan kirkko ja Pokrovan luostari – päätöshartaus Kirkkonummen kirkossa n. klo 18. Ilmoittautumiset yhteystietoineen: . Vaelluksen hinta 10 euroa kerätään lähtiessä. Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Ilmoittautuneille lähetetään elokuun lopulla vaelluskirje, jossa kerrotaan käytännön asioista ja varustautumisesta.
2. Pieni yösoitto
Hyvän musiikin parissa on mukava rentoutua etenkin yöaikaan.
Pieni yösoitto / Eine kleine Nachtmusik, su 9.8. klo 19, Olarin kirkko Mozart - Bach - Mendelssohn La Tempesta, Janne Tateno ja Anne Somero, viulu Liput 15/10 euroa.
3. Piknik-kirkkokahvit
Mukavaa yhdessäoloa ulkoilmassa, ja luvassa myös piknik-apetta. Tämänsuuntaisia tilaisuuksia toivoisin järjestettävän lisää: Moni ihminen asuu ja elää yksin sekä kaipaisi itselleen juttu- ynnä muuta seuraa. Joissakin seurakunnissa järjestetään esimerkiksi treffimessuja, jossa yksinäiset voivat kohdata muita samanhenkisiä henkilöitä. Seurakunnilla on paljon erilaisia terapiaryhmiä pareille, mutta yksinäisille vähänlaisesti kumppanitilaisuuksia.
Piknik-kirkkokahvit heinä-elokuussa ulkosalla joka su klo 11 ja klo 17 Soukan messujen jälkeen. Seurakunta tarjoaa kahvia, teetä ja mehua. Messuvieraat voivat tuoda pientä purtavaa jaettavaksi. Sateen sattuessa siirrytään sisätiloihin.
Jaa tämä artikkeli: