Maija Saari -haulla löytyi 231 hakutulosta.

1. Happoradion Aki Tykille Pelastaja-kappaleen pääsy veisukirjaan oli iloinen yllätys – ripareiden vakiovarustus uudistui yli 60 laululla

Nuoren seurakunnan veisukirjasta on otettu uusi painos. Mukana on entistä enemmän laajemmalle yleisöille tuttuja pop- ja rock-kappaleita sekä räppiä.

15.01.2020

2. Samaa sukupuolta olevien vihkiminen jakaa kirkolliskokousvaalien ehdokkaita Helsingin hiippakunnassa – enemmistö on valmis kompromissiin

Vain harva helsinkiläisehdokas luopuisi kirkkorakennuksista tai vähentäisi kirkon työntekijöiden määrää.

13.01.2020

3. Espoon kirkolliskokousehdokkaat eivät vähentäisi kirkkorakennuksia tai työntekijöitä – säästöjä haetaan toisaalta

Kirkko ja kaupunki tiedusteli muun muassa, miten jäsenkato pitäisi pysäyttää, miten kutistuvaan talouteen tulisi sopeutua, ja mitä asioita kirkon juuri nyt täytyisi vahvistaa.

13.01.2020

4. Lähetyslentäjien Janne Ropponen haluaa suojella uhanalaiset perhoset Malmin lentokentällä – ”Olemme viheryökkösen kanssa molemmat lentotehtävissä”

Lähetyslentäjien toiminnanjohtaja Janne Ropponen uskoo, että lentokenttä, luonnonsuojelu ja Malmin asuntorakentaminen voivat kaikki onnistua kompromissilla.

09.01.2020

5. Olen kirkon lehden toimittaja, mutta uskonko Jumalaan?

On helppo sanoa, että Jumalaa ei ole. Mutta voiko ihminen elää ilman uskoa, pohtii Topias Haikala esseessään.

08.01.2020

6. Kehitysvammaisia palveleva Rinnekoti liittyi osaksi Diakonissalaitosta – ”Tarvitsemme lisää työntekijöitä”

Toimitusjohtaja Olli Holmströmin mukaan tavoitteena on tehdä hyvää bisnestä, jolla tuotetaan lisäarvoa asiakkaille. Diakonissalaitos ilmoittaa arvoikseen kristillisen lähimmäisenrakkauden, ihmisarvon ja uudistamisen.

08.01.2020

7. Kirkko ja kaupunki sai arvostetun rauhanpalkinnon – päätoimittaja Heinimäki: ”Se tuli aivan puskista”

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinto perustuu Kirkko ja kaupungin rasisminvastaiseen ja suvaitsevaan linjaan.

01.01.2020

8. Lapsille annetaan sata vuotta vanhoja, itsekeksittyjä ja raamatullisia nimiä – uudessa kalenterissa on 35 uutta nimeä

Vuoden 2020 kalenterissa ovat muun muassa Aida, Iita, Edvin ja Niila sekä yksi uusi liputuspäivä.

31.12.2019

9. Hiiriä tutkiva körtti, rakkauden parantava voima ja kaksi Teemua – nämä olivat suosituimmat juttumme 2019

Lukijoita kiinnostivat myös reissuvinkit maata pitkin, suomalainen köyhyys ja raiskauksen uhrin oikeusturva.

31.12.2019

10. Lauttasaaren taivaalle ilmestyy julistava drone-enkeli – mutta ei hätää, sitä ei tarvitse pelätä

Pappi Simo Lemmetyinen ja seurakuntakoordinaattori Tomi Panigrahi yrittivät keksiä idean, jota kirkkoherra ei hyväksyisi.

18.12.2019

11. ”Viha estää näkemästä itsemme ulkopuolelle” – uskontojen edustajat, uskonnottomat, poliisi ja kansanedustajat etsivät ratkaisuja vihapuheeseen

Ylikomisario Jari Taposen mukaan sananvapautta ei välttämättä tarvitse rajoittaa lailla nykyistä enempää. Kyse on enemmänkin siitä, miten lakeja tulkitaan.

13.12.2019

12. Ilmastonmuutos ei kysy kenenkään mielipidettä, mutta sen torjumiseen tarvitaan laaja tuki

– Kestävän kehityksen tavoitteista on tullut ihmisiä voimakkaasti jakava asia, totesi Sofia Forumissa puhunut presidentti Tarja Halonen. Ilmastopolitiikan kohtaamaa vastustusta pohdittiin myös Bios-tutkimusyksikön tilaisuudessa.

12.12.2019

13. Piispojen kannanotto koulujen kirkkotilaisuuksista: ”Uskontoa ei tule eristää eikä siirtää pois silmistä”

Luterilaisen kirkon piispat toivovat eduskunnan perustuslakivaliokunnan ottavan kantaa siihen, voiko koulun yhteisiä juhlia järjestää kirkossa.

05.12.2019

14. Kaakaota, uusia kampauksia ja hikoilua rannalla – muualta Suomeen muuttaneet kertovat jouluperinteistään

Nigeriasta, Australiasta, Italiasta, Filippiineiltä ja Perusta Suomeen muuttaneet kertovat, kuinka heidän kotimaissaan vietetään joulua ja miltä heidän joulunsa kuulostaa.

05.12.2019