Maija Saari -haulla löytyi 176 hakutulosta.

1. Jaakko Selin, Eva-Riitta Siitonen ja Annakaisa Vääräniemi kiertävät kirkkoja ihan turisteina – ”Miksi kirkoista ei ole Michelin-opasta?”

Jaakko Selin on nähnyt maailman suurimmat katedraalit. Hänestä ihmeellisin on silti Sodankylän vanha kirkko, joka tuoksuu suopursulta, mehiläisvahalta ja patinoituneelta hirreltä.

20.06.2019

2. Hulppeaan rantasaunaan vai tanssimaan? – Tässä ovat parhaat menovinkit ilmaiseen kaupunkijuhannukseen

Pääkaupunkiseudulla voi viettää juhannuksen ilman rahanmenoa ja ruuhkassa matkustamista. Kokot loimuavat, ellei metsäpalovaroitus kiellä.

18.06.2019

3. ”Nyt on yhdestoista hetki” – Piispat Kaisamari Hintikka ja Teemu Laajasalo toivovat hallinto-oikeuden päätöksen patistavan kirkkoa vihkimään myös samaa sukupuolta olevat parit

Espoon ja Helsingin piispat kannattavat kaikkien parien kirkollista vihkimistä. Heidän mielestään on surullista, jos kirkko ei pysty ratkaisemaan asiaa itse.

18.06.2019

4. Näkövamma ja vanhuus ovat naiselle vaarallinen yhdistelmä – masennus ja itsemurha uhkana

Digiaika on omiaan korostamaan syrjäytymisen ja osattomuuden tunnetta.

10.06.2019

5. Suomalainen rippikoulu on erityisen kiinnostava ilmiö – walesilainen St Asaph ja Helsingin hiippakunta sopivat yhteistyöstä

Käytännön yhteistyö on jo aloitettu Vantaalla Hakunilan ja Vantaankosken seurakunnissa.

04.06.2019

6. Ensi syksynä koululaiset voivat viettää yön kirkossa – Kallion ja Paavalin seurakunnat haastavat muun Suomen mukaan

Kallion seurakunnan kouluikäisille on suunnitteilla yökyläily ”valvomisen sunnuntaina”.

15.05.2019

7. 12 points! – Euroviisuja fanittava pappi listasi seitsemän kaikkien aikojen suosikkiaan

Helsinkiläispappi Mari Mattsson luotsaa Kallion kirkossa Kivimessua, joka tällä kertaa kuljettaa Euroviisujen ihmeelliseen maailmaan.

14.05.2019

8. Hyvinkääläisestä autotallista 3000 radio- ja televisio-ohjelman rahoittajaksi – Medialähetysjärjestön sanomaa eivät rajat pysäytä

Medialähetys Sanansaattajat rahoittaa tuhansia evankeliumin viestin välittämiseen keskittyviä ohjelmia yli kahdessakymmenessä maassa. Se tukee myös kriisiradiotoiminta katastrofialueilla.

13.05.2019

9. Päihdeaddikti voi olla ihmiskaupan uhri, mutta se ei kiinnosta ketään

Narkomaaneista ajatellaan usein, että he saavat syyttää kohtalostaan itseään.

10.05.2019

10. EU-suhteeseen vaikuttaa kunkin maan valtauskonto – katolilaiset korostavat eniten yhteyttä

Katolilaiset kannattavat Euroopan yhdentymistä, luterilaiset vahvaa kansallisvaltiota, muut protestantit uskovat liberalismiin ja yksilöön. Ortodoksinen itä suhtautuu EU:n arvoihin epäillen.

09.05.2019

11. Sovinnon asiamies ihmettelee kylmiä perhesuhteita: ”Somaliassa voidaan henkisesti paremmin kuin Suomessa”

Wali Hashi haluaisi meillekin Sovinnon päivän – ja paljon enemmän rakkautta.

09.05.2019

12. 7 665 vantaalaislapsen kummia saa kirkolta tekstiviestin

Tekstiviesti innostaa olemaan yhteydessä kummilapseen ja osallistumaan valtakunnalliseen Kummipäivään.

02.05.2019

13. Varaa pian unelmiesi vihkikirkko netissä, mutta älä suotta panikoi

Helsingin suosituimmat hääkirkot ovat jaossa maanantaista lähtien.

30.04.2019

14. Piispa Teemu Laajasalo kutsui perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon Kirkkopäiville, ja kritiikki ratkaisua kohtaan yltyy – juhlaseminaarin puhujat jäävät vastalauseena pois

Professori Ilkka Huhta ja dosentti, yliopettaja Mikko Malkavaara pitävät piispa Teemu Laajasalon perusteluja Halla-ahon kutsumiselle kestämättöminä. Kritiikki kasvaa myös Helsingin seurakuntien luottamushenkilöiden parissa.

26.04.2019

15. ”Saatana mallinnettiin keskiajalla torahampaiseksi ja sarvipäiseksi mörökölliksi”, kertoo myytteihin perehtynyt erikoiskirjastovirkailija

Saatana on muun muassa pitänyt ihmisiä kaidalla tiellä. Jos Saatanan kanssa halusi tehdä sopimuksen, häntä saattoi lähestyä kohteliaalla kirjeellä.

17.04.2019

16. Essee: Fantasiakirjallisuus vilisee tarinoita roduista ja niiden välisistä sodista – todellisessa maailmassa eri ihmisrotuja ei ole olemassakaan

Rotu on muodollinen – ja virheellinen – tapa jaotella ihmisiä eri tyyppeihin ja luokkiin. Viihteen lajeista erityisesti scifi perustuu rodullisuuteen, kirjoittaa populaarikulttuuriin erikoistunut toimittaja Kari Salminen.

15.04.2019

17. Ketä kirkko äänestäisi? – Vaalikone löysi kirkolle yllättävät ehdokkaat

Kirkko ja kaupunki vastasi Ylen vaalikoneeseen kirkon virallisten kantojen perusteella. Kirkon arvoja parhaiten vastaavat ehdokkaat löytyivät vasemmistolaisista musliminaisista.

02.04.2019

18. Helsinkiläislapsille pidetään ristiäiset harvemmin kuin muille – moni äiti päätti suhtautumisensa kasteeseen jo ennen parisuhdetta

Kastamattomuuden yleisin syy on se, että vanhemmat haluavat antaa lapselleen mahdollisuuden päättää asiasta myöhemmin itse.

22.03.2019

19. Lapsiin ja nuoriin kohdistuva ihmiskauppa johtaa harvoin rangaistuksiin – 14-vuotias Taru päätyi uhriksi muuttaessaan pois rikkinäisestä kodista huolehtivaisen Mikon luo

Ihmiskaupan uhriksi joutunut nuori voi luulla hyväksikäyttöä rakkaudeksi tai parisuhteeksi. Rikoksen tekijä käyttää toisen luottamusta hyväkseen.

22.03.2019