Maija Saari -haulla löytyi 185 hakutulosta.

1. Ainakin kymmeniä kristityksi kääntyneitä on palautettu vaaraan – heitä on pidätetty, jotkut ovat kateissa ja osa piileskelee henkensä edestä

Turvapaikan saajan uskolta vaaditaan Maahanmuuttovirastossa paljon, palautettavia kehotetaan puolestaan pitämään uskonsa piilossa. Samaan aikaan jopa kristityiksi kääntyneiden turvapaikanhakijoiden suomalaisia tukijoita on uhkailtu.

23.08.2019

2. Ravisuttava kirjaväite: Vatikaani tihkuu tukahdutettua homoeroottisuutta

Koko Vatikaani on suuri kaappi, väittää ranskalainen sosiologi Frédéric Martel. Hänen mukaansa katolisten pappien ja piispojen homoseksuaalisuus sallitaan ja salataan, ja tämä salaamisen kulttuuri on tehnyt kirkossa tilaa myös pedofiileille. Professori Heikki Hiilamo luki Martelin tuoreen kirjan.

16.08.2019

3. Oman elämän paineita paetaan nyt maailmanlopun meininkiin – dystopiat tarjoavat todellisuuttakin synkempää maailmaa

Jopa ahdistava dystopia tuntuu monille helpommalta kohdata kuin todelliset uhat.

16.07.2019

4. Uusperheen lomalla räiskyy, jos etälasten hoito sysätään nyksälle

Hoitovastuuta ex-liiton lapsista ei pidä heivata kysymättä äiti- tai isäpuolelle.

05.07.2019

5. Suomeen pesiytyi hankala ilmiö: nyt velkaannutaan rakkaudesta aikuisiin lapsiin

Vanhemmat ottavat lainaa pelastaakseen ylivelkaantuneen jälkikasvunsa.

04.07.2019

6. ”Todella moni diakoniatyöntekijä haluaa puolustaa ihmisarvoa” – Lähentyykö uusi diakoniaprojekti kansalaisaktivismia?

Nyt diakoniatyöntekijät halutaan yhteiskunnan vaikuttajiksi – yhdessä asiakkaiden kanssa.

03.07.2019

7. Ketkä kuuluvat armon piiriin, ja saako parisuhteessa elävä homo olla oma itsensä? – Körteille kaikki kastetut ovat kristittyjä, Kansanlähetykselle todellinen kirkko koostuu uskovista

Saman kirkon sisällä elää kaksi erilaista herätysliikettä. Suhteessaan kirkkoon toinen vartioi uskonopin puhtautta, toinen armon avaruutta. Kummatkin keräävät ensi viikonloppuna juhlilleen tuhansia ihmisiä.

03.07.2019

8. Sarvet sojoon hevifestivaaleilla! Vai sopiiko se sittenkään kristitylle?

Töölön seurakunnan nuorisotyönohjaaja ja metalhead Mikko Saari keksii kristillisyydessä ja metallifaniudessa monta yhtäläisyyttä.

28.06.2019

9. Jaakko Selin, Eva-Riitta Siitonen ja Annakaisa Vääräniemi kiertävät kirkkoja ihan turisteina – ”Miksi kirkoista ei ole Michelin-opasta?”

Jaakko Selin on nähnyt maailman suurimmat katedraalit. Hänestä ihmeellisin on silti Sodankylän vanha kirkko, joka tuoksuu suopursulta, mehiläisvahalta ja patinoituneelta hirreltä.

20.06.2019

10. Hulppeaan rantasaunaan vai tanssimaan? – Tässä ovat parhaat menovinkit ilmaiseen kaupunkijuhannukseen

Pääkaupunkiseudulla voi viettää juhannuksen ilman rahanmenoa ja ruuhkassa matkustamista. Kokot loimuavat, ellei metsäpalovaroitus kiellä.

18.06.2019

11. ”Nyt on yhdestoista hetki” – Piispat Kaisamari Hintikka ja Teemu Laajasalo toivovat hallinto-oikeuden päätöksen patistavan kirkkoa vihkimään myös samaa sukupuolta olevat parit

Espoon ja Helsingin piispat kannattavat kaikkien parien kirkollista vihkimistä. Heidän mielestään on surullista, jos kirkko ei pysty ratkaisemaan asiaa itse.

18.06.2019

12. Näkövamma ja vanhuus ovat naiselle vaarallinen yhdistelmä – masennus ja itsemurha uhkana

Digiaika on omiaan korostamaan syrjäytymisen ja osattomuuden tunnetta.

10.06.2019

13. Suomalainen rippikoulu on erityisen kiinnostava ilmiö – walesilainen St Asaph ja Helsingin hiippakunta sopivat yhteistyöstä

Käytännön yhteistyö on jo aloitettu Vantaalla Hakunilan ja Vantaankosken seurakunnissa.

04.06.2019

14. Ensi syksynä koululaiset voivat viettää yön kirkossa – Kallion ja Paavalin seurakunnat haastavat muun Suomen mukaan

Kallion seurakunnan kouluikäisille on suunnitteilla yökyläily ”valvomisen sunnuntaina”.

15.05.2019

15. 12 points! – Euroviisuja fanittava pappi listasi seitsemän kaikkien aikojen suosikkiaan

Helsinkiläispappi Mari Mattsson luotsaa Kallion kirkossa Kivimessua, joka tällä kertaa kuljettaa Euroviisujen ihmeelliseen maailmaan.

14.05.2019

16. Hyvinkääläisestä autotallista 3000 radio- ja televisio-ohjelman rahoittajaksi – Medialähetysjärjestön sanomaa eivät rajat pysäytä

Medialähetys Sanansaattajat rahoittaa tuhansia evankeliumin viestin välittämiseen keskittyviä ohjelmia yli kahdessakymmenessä maassa. Se tukee myös kriisiradiotoiminta katastrofialueilla.

13.05.2019

17. Päihdeaddikti voi olla ihmiskaupan uhri, mutta se ei kiinnosta ketään

Narkomaaneista ajatellaan usein, että he saavat syyttää kohtalostaan itseään.

10.05.2019

18. EU-suhteeseen vaikuttaa kunkin maan valtauskonto – katolilaiset korostavat eniten yhteyttä

Katolilaiset kannattavat Euroopan yhdentymistä, luterilaiset vahvaa kansallisvaltiota, muut protestantit uskovat liberalismiin ja yksilöön. Ortodoksinen itä suhtautuu EU:n arvoihin epäillen.

09.05.2019

19. Sovinnon asiamies ihmettelee kylmiä perhesuhteita: ”Somaliassa voidaan henkisesti paremmin kuin Suomessa”

Wali Hashi haluaisi meillekin Sovinnon päivän – ja paljon enemmän rakkautta.

09.05.2019