Maija Saari -haulla löytyi 340 hakutulosta.

1. Kymmenet kirkon työntekijät auttavat Helsinkiä ja Vantaata koronajäljityksessä – joukossa on diakoniatyöntekijöitä, pappeja, suntioita ja nuorisotyönohjaajia

Kaksikymmentäyhdekän Helsingin ja viisi Vantaan seurakuntien työntekijää auttaa viranomaisia koronavirukselle altistuneiden ihmisten tavoittamisessa.

30.11.2020

2. Sateenkaarimessu on Vantaalla harvinaisuus, järjestäjät jännittivät häiriöitä – ”Sateenkaari-ihmiset voivat saada koska vain verbaalisen tikarin kylkiluiden väliin seurakuntien toiminnassa”

Vantaan seurakuntien tasa-arvosuunnitelma päivitetään luottamushenkilö Sari Roman-Lagerspetzin aloitteesta. Hänestä homokielteisyys tulisi nähdä syrjintänä kuten rasismi ja antisemitismi.

25.11.2020

3. USKOT-foorumin puheenjohtajan Yaron Nadbornikin mukaan Kulosaaren yhteiskoulu rikkoo lakia opettaessaan katsomusaineita yhdessä – Rehtori on eri mieltä: ”Meidän näkökulmastamme asia on loppuun käsitelty”

USKOT-foorumi julkaisi kouluille oppaan siitä, miten katsomusaineiden opetus tulisi järjestää. Huomattava osa oppaasta on lakien ja kansainvälisten sopimusten esittelyä.

20.11.2020

4. Diakonissalaitos ehdottaa parannuksia alaikäisten maahantulijoiden tilanteeseen – odottaminen ja tilapäisyys lisäävät turvapaikkaa hakevien nuorten toivottomuutta

Ehdotusten taustalla on Diakonissalaitoksen pitkä kokemus lastensuojelusta, traumojen hoidosta ja yksin Suomeen tulleiden alaikäisten auttamisesta.

18.11.2020

5. Korona romahdutti Yhteisvastuukeräyksen tuloksen ennätysalhaiseksi – helsinkiläinen Herttoniemen seurakunta yllätti tuplaamalla keräystuottonsa

Yhteisvastuukeräyksen keräystulos luovutetaan tänään keräyksen suojelijalle presidentti Sauli Niinistölle. Vaikka kaksi miljoonaa euroa on paljon rahaa, tuotto laski viimevuotisesta miljoonalla.

13.11.2020

6. Korona vei Helsinki-Vantaalla työt niin monelta, että tehtaan lakkautuksetkin jäävät toiseksi – lentoemännät ryhtyivät personal trainereiksi ja hoitajiksi, kun 10 000 lomautettiin

Vantaan työttömyys tuplaantui viime vuodesta. Vasta perustettu Uudenmaan TE-toimiston ilmailualan tiimi auttaa uusille urille.

12.11.2020

7. Sairaalapapit vaativat epäreiluksi katsomansa rekrytoinnin oikaisua – Helsingin yhteinen kirkkoneuvoston edustajat saivat lukea oikaisuvaatimuksen vain kaksi päivää ennen kokousta ja hylkäsivät sen

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on keskustellut kiistaa aiheuttaneesta sairaalapapin virantäytöstä Helsingin seurakuntayhtymän johtajan Juha Rintamäen kanssa.

06.11.2020

8. Tutkimusprofessori Antti Pentikäinen valmistelee totuus- ja sovintoprosessia Yhdysvaltoihin – ainutlaatuinen hanke ylittää puoluerajat

Valmisteluryhmässä, jonka sihteeriksi suomalainen Antti Pentikäinen kutsuttiin, on edustajia Bill Clintonin, George W. Bushin, Barack Obaman kuin Donald Trumpinkin hallinnosta.

06.11.2020

9. Epävarmassa ajassa ihmiset kaipaavat varmuutta, mutta arkkipiispa Tapio Luoman mukaan se on väärä lääke: ”Varmuus vaatii muureja, luottamus kantaa yli rajojen”

Arkkipiispa Tapio Luoman mukaan epävarmuuden tunne maailmassa on syventynyt, arvaamattomuus kasvanut ja toden ja valheen raja himmentynyt.

03.11.2020

10. Mistä voi tietää, onko Jumala olemassa? Neljä pappia vastaa Instassa kinkkisiin kysymyksiin – K&k pyysi yhtä heistä esittämään itselleen vaikean kysymyksen ja vastaamaan siihen

Pappi Jenni Kallio kertoo, mistä voi tietää, onko Jumala olemassa, miksi rukous ei tunnu toimivan ja miksi ihmeessä Jeesuksen täytyi kuolla

03.11.2020

11. Tämä kolahti: Kosmologin ja piispan pitkä kirjeenvaihto päättyy edistysuskon ja ympäristöahdistuksen riitasointuun

Keskustelu tihenee, kun Juha Pihkala kysyy Esko Valtaojalta, voiko ilmastoahdistuksesta vapautua ilman uskonnon antamaa toivoa.

28.10.2020

12. Piispa Kaisamari Hintikka on psykoterapeutin lapsi, mutta hänelläkin kesti tajuta, miten vakava asia Vastaamon tietomurto oli – ”Tämä on tietoyhteiskuntaan, ei psykoterapiaan liittyvä kriisi”

Piispa Teemu Laajasalo ajattelee, että Vastaamon tietomurrossa on kyse enemmästä kuin datavarkaudesta: ”Voi tulla tunne, että joku on varastanut minuuden tai kaapannut sielun.”

26.10.2020

13. ”Kuolleiden podcast” pureutuu Malmin hautausmaan mysteereihin ja mullassa makaavien elämäntarinoihin

Uudessa podcast-sarjassa hautausmaapappi ja kirjailija Kai Sadinmaa johdattaa hautausmaan hiljaisten jättiläisten ja unohtuneiden sankarien pariin.

22.10.2020

14. 14 kirkon työntekijää siirtyy kahdeksi viikoksi auttamaan Helsingin kaupunkia koronatartuntojen jäljittämisessä

Virka-apua antavat diakoniatyöntekijät ja papit tulevat yhdeksästä helsinkiläisestä seurakunnasta ja yhteisestä seurakuntatyöstä.

21.10.2020

15. Vantaan kaupunki ja seurakunnat ovat olleet viisi vuotta reiluja – tuottajamaissa Reilun kaupan lisillä torjututaan nyt myös ilmastonmuutosta

Kun seurakunnissa on siirrytty Reilun kaupan tuotteisiin, merkitys on suuri. Esimerkiksi Vantaalla ”reiluja kahvikupillisia” saatetaan vuodessa juoda yli 100 000.

13.10.2020

16. ”Virus katuu hyökkäystään Donald Trumpia vastaan” – Tony Perkinsin kommentti kertoo Yhdysvaltain uskonnollisen oikeiston lujasta uskosta presidenttiin

Yhdysvaltain valkoiset evankelikaalit seisovat tiukasti presidentin takana. Jeesuksesta on muokattu MAGA-versio. Yhdysvalloista halutaan maa, jollainen se ei ole koskaan ollut.

08.10.2020

17. Väitös: Pahan olemassaolo maailmassa ei tee elämästä merkityksetöntä

Espoolainen filosofi ja teologi Lauri Snellman on neljä vuotta pohtinut pahan ongelmaa maailman ja elämän mielekkyyden näkökulmasta. Nyt hän väittelee siitä.

01.10.2020

18. Sateenkaaripareja vihkivien pappien määrä lähes kaksinkertaistui

Korkein hallinto-oikeus päätti, että kirkolla on oikeus antaa varoitus samaa sukupuolta olevia pareja vihkiville papeille. Nyt jo 135 pappia ilmoittaa vihkivänsä heitä.

28.09.2020