Maija Saari -haulla löytyi 215 hakutulosta.

1. ”Viha estää näkemästä itsemme ulkopuolelle” – uskontojen edustajat, uskonnottomat, poliisi ja kansanedustajat etsivät ratkaisuja vihapuheeseen

Ylikomisario Jari Taposen mukaan sananvapautta ei välttämättä tarvitse rajoittaa lailla nykyistä enempää. Kyse on enemmänkin siitä, miten lakeja tulkitaan.

13.12.2019

2. Ilmastonmuutos ei kysy kenenkään mielipidettä, mutta sen torjumiseen tarvitaan laaja tuki

– Kestävän kehityksen tavoitteista on tullut ihmisiä voimakkaasti jakava asia, totesi Sofia Forumissa puhunut presidentti Tarja Halonen. Ilmastopolitiikan kohtaamaa vastustusta pohdittiin myös Bios-tutkimusyksikön tilaisuudessa.

12.12.2019

3. Piispojen kannanotto koulujen kirkkotilaisuuksista: ”Uskontoa ei tule eristää eikä siirtää pois silmistä”

Luterilaisen kirkon piispat toivovat eduskunnan perustuslakivaliokunnan ottavan kantaa siihen, voiko koulun yhteisiä juhlia järjestää kirkossa.

05.12.2019

4. Kaakaota, uusia kampauksia ja hikoilua rannalla – muualta Suomeen muuttaneet kertovat jouluperinteistään

Nigeriasta, Australiasta, Italiasta, Filippiineiltä ja Perusta Suomeen muuttaneet kertovat, kuinka heidän kotimaissaan vietetään joulua ja miltä heidän joulunsa kuulostaa.

05.12.2019

5. Miksi Yhteisvastuukeräyksen tuotto on romahtanut? ”Monien mielestä meillä on ollut suorastaan häpeällisiä auttamiskohteita”

Ihmisillä on valtava tarve auttaa, mutta puoluetaustasta riippumatta he haluavat itse päättää, kuka ansaitsee avun. Seurauksena Yhteisvastuukeräys on jäänyt muutoksen jalkoihin.

02.12.2019

6. Päätös: Kirkon Palveleva puhelin hoidetaan jatkossa Helsingissä vapaaehtoisvoimin

Vuonna 2018 Palvelevaan puhelimeen tuli koko maassa yhteensä yli 80 000 puhelua.

29.11.2019

7. Parikymppiset puhuvat Jumalalle kuten heille lapsena opetettiin: ”Äidin poismenon jälkeen olen rukoillut saman iltarukouksen itsekseni”

Nuoret aikuiset kertovat, että rukous on rakas rituaali, joka tuo turvaa ennen nukahtamista. Rukouksen kohde voi olla universaali korkeampi voima, jossa yhdistyvät eri uskonnot.

29.11.2019

8. Päivi Räsänen saa tukea: Evankelisen Allianssin ihmisoikeusryhmä vetoaa sanan- ja uskonnonvapauden puolesta

Allekirjoittajien mielestä sanan- ja uskonnonvapautta kavennetaan, mikäli viranomaiset ryhtyvät arvioimaan Raamatun tulkintaa.

20.11.2019

9. Lapsikuolleisuus on puoliintunut – YK:n lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin 30 vuotta sitten

Lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin YK:ssa 30 vuotta sitten. Mitä sopimuksella on saatu aikaan?

20.11.2019

10. Mikä motivoi sohvaperunoita, kuulevatko bakteerit, pelastaako sisäviljely maailman? – Kallion kirkossa esitellään tiedeideoita kolmen minuutin hissipuheilla

Kahdeksan tieteentekijää eri puolilta maailmaa esittelee Kallion kirkossa sadantuhannen euron pitchaus-kilpailuun osallistuvia aiheitaan.

19.11.2019

11. Eversti evp Jukka Parvista esitetään Vantaan seurakuntien yhtymän johtajaksi

Parvinen on toiminut Vantaalla vt. talouspäällikkönä. Sitä ennen hän teki uran puolustusvoimissa.

13.11.2019

12. 32 kirkolliskokousedustajaa vetoaa sananvapauden puolesta – ”Räsänen ei ole kyseenalaistanut homoseksuaalien ihmisarvoa, halventanut, solvannut tai uhannut heitä”

Kannanoton taustalla on kansanedustaja Päivi Räsäsen joutuminen poliisikuulusteluihin epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

08.11.2019

13. ”Mihin kirkon työntekijän on sitouduttava? Se jää täysin epäselväksi” – Tutkimus mullisti kirkkoherran käsityksen kirkon opista

Kirkon kannanotot eivät enää vaikuta ihmisten eettisiin mielipiteisiin. Sen sijaan ne vaikuttavat ihmisten mielipiteisiin kirkosta.

07.11.2019

14. Yökylässä kirkossa: Kauri Malme, 10, heräsi kello viideltä Espoonlahden kirkon lattialta eikä saanut enää unta

Napa narskui, kun lapset ampaisivat kiinni tortilloihin Espoonlahden Yö kirkossa -tapahtumassa.

06.11.2019

15. ”Kirkko on vihdoin keskellä kylää” – Kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja näkee Niittykummun tulevassa asuinrakentamisessa sekä mahdollisuuksia että uhkia

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi viime viikolla Riihitontun asemakaavan muutoksen. Kaupunginvaltuustossa esitettiin huoli kaavan vaikutuksesta kirkkoon ja hautausmaahan.

01.11.2019

16. ”Ruuhkan seasta tuli käsi, joka ojensi minulle nenäliinan” – kymmenen tositarinaa hyvyydestä

Pyysimme lukijoita kertomaan yllättäviä hyviä tekoja, joita he ovat arjessa kohdanneet. Tässä niistä muutama.

28.10.2019

17. ”Ranskalaisten on vaikea ymmärtää, että usko Jumalaan ei estä ajattelemasta vapaasti”, sanoo ranskalainen dominikaaniveli

Joka toinen ranskalainen määrittelee itsensä katolilaiseksi, mutta sillä ei välttämättä ole tekemistä Jeesuksen kanssa.

24.10.2019

18. Tekniikan Maailma: Jerusalemista löytyi 2000 vuotta vanha pyhiinvaeltajien katu, jonka rakennuttaja saattoi olla Pontius Pilatus

Katukivien alta löytyneisiin kolikoihin taotut valmistusvuodet auttoivat tutkijoita kadun ajoittamisessa.

23.10.2019