Maija Saari -haulla löytyi 364 hakutulosta.

1. Kristinusko ei ole enää itsestäänselvyys Yhdysvalloissa – jo joka neljäs on uskonnoton

Vaikka uskonnottomuus on kansan parissa yhä enemmän valtavirtaa, Yhdysvaltain politiikan huipulla tilanne on toinen. Vain yksi 535 kongressiedustajasta ilmoittaa olevansa uskonnollisesti sitoutumaton.

02.03.2021

2. Ainakin viisikymmentä suomalaista joutui viime vuonna ihmiskaupan uhriksi – rikos pysyy tiukimmin piilossa, kun hyväksikäytetty kuuluu valtaväestöön

Kotimaisen ihmiskaupan uhreja päätyi viime vuonna auttamisjärjestelmään ensi kertaa enemmän kuin ulkomailla hyväksikäytettyjä. Joskus ensimmäiseksi huomion herättää uhrin lapsen oireilu.

26.02.2021

3. Malmin seurakunta sai viestinnästään kunniamaininnan Oma Media -kilpailussa

Kunniamaininta tuli rohkeudesta pyhäinpäivää ja kuolemaa käsittelevästä viestintä- ja tapahtumakokonaisuudesta.

19.02.2021

4. Kauniaislaiset saavat jatkossa perheneuvontaa Espoon seurakunnilta

Kauniaisten suomalainen seurakunta ja Grankulla svenska församling aikovat jatkossa ostaa perheneuvontapalvelut Espoon seurakunnilta. Kirkkoherra lupaa, että ruotsinkieliset saavat edelleen palvelua ruotsiksi.

16.02.2021

5. Piispa Laajasalo perusti tasa-arvonyrkin – mukaan kutsuttu yliopistopappi Laura Mäntylä: ”Homojen asemasta on väännetty kirkossa iät ja ajat, ja nyt ollaan siirtymässä vaiheeseen, jossa ei haluta hyväksyä sukupuolen moninaisuutta”

Helsingin hiippakunnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusryhmä seuraa arkkipiispan antamaa mallia. Ryhmän puheenjohtaja Satu Huttunen pitää sitä luontevana jatkona seksuaalisen häirinnän ehkäisylle.

12.02.2021

6. ”Maailma ei tarvitse profeettoja, jotka eivät ole kenellekään vastuussa” – Pohjoismaiden helluntaiyhteisöt varoittavat rokotekriittisyydestä ja salaliittoteorioista

Helsinkiläisen Saalem-seurakunnan johtaja Mika Yrjölä kertoo olevansa huolissaan siitä, että monet seurakuntalaiset uskovat pelkoa herättävien YouTube-saarnaajien puheisiin.

12.02.2021

7. Nyt puhuvat vihreä muslimi Inga Härmälä ja hiilikaivosta pysäyttänyt buddhalainen meditaatio-opettaja Juha Penttilä – ”Ytimessä on kysymys siitä, miten aiheutamme kärsimystä itsellemme ja muille eläinlajeille”

Ympäristönsuojelussa sivuutetaan usein uskonnot, mutta ei ehkä kannattaisi. Meneillään oleva YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikko nostaa tämän vuoden teemaksi ympäristöön liittyvän vuoropuhelun.

04.02.2021

8. Sinimustan liikkeen puheenjohtaja Tuukka Kuru kirjoittaa tekstejä, jotka käryävät antisemitismiltä – ”vanhoillinen luterilainen” Kuru kuuluu kirkosta irtaantuneeseen Lähetyshiippakuntaan

Kurun mukaan juutalaisten poliittiset intressit ovat ”harmillisen usein ristiriidassa eurooppalaisen kantaväestön etujen kanssa”. Lähetyshiippakunnan piispaksi valittu Juhana Pohjola ei halua ottaa kantaa seurakuntalaisensa näkemyksiin.

04.02.2021

9. ”Tältä fasismi näyttää, kun sen kirjoittaa paperille” – tutkija Oula Silvennoinen epäilee Sinimustien puoluehankkeen karahtavan oikeusministeriöön

Sinimustan liikkeen politiikassa uskonto on alistettu kansallismielisyydelle ja kristinuskon lisäksi kouluissa opetettaisiin suomenuskoa. Muiden uskonnonvapautta rajoitettaisiin.

04.02.2021

10. Kuulan verkkokolumni eläinten tehotuotannosta on poikinut kaksi kantelua – ratkaisuja saadaan odottaa

Kirkko ja kaupungin 18.1. julkaisemasta Kari Kuulan verkkokolumnista on kanneltu Julkisen sanan neuvostoon ja Espoon tuomiokapituliin.

29.01.2021

11. Kirkko ja kaupungin lukijoille alennusta Minä olen -virtuaalitapahtuman lipuista – Kirkon ohjelmassa mukana feminiinistä energiaa, parisuhdevinkkejä ja kelttiläisiä rukouksia

Kirkon ohjelma Minä olen -messuilla on vahvasti kiinni nykyajan hengellisyydessä. Messujen meno verkkoon mahdollisti ohjelman uudenlaiset esitytavat.

27.01.2021

12. Noin viisisataa kristityksi kääntynyttä turvapaikanhakijaa odottaa yhä ratkaisua hakemukseensa – kirkkojen mukaan moni palautettu piileskelee kotimaassaan vainoajia

Evankelinen Allianssi katsoo, ettei Suomi ole aina noudattanut oikeusturvaperiaatetta turvapaikkatutkinnassa. Maahanmuuttovirasto kertoo ottaneensa kritiikin vakavasti.

15.01.2021

13. Pitäjänmäen kirkkoherranvaalissa voi äänestää ennakkoon – myös kotiäänestys on mahdollinen

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 7. helmikuuta. Tulos ilmoitetaan samana iltana.

15.01.2021

14. Töölön kirkosta tehdään omalaatuinen värityskirja – kuka tahansa saa osallistua kuvien piirtämiseen

Vaaleanpunaisessa Töölön kirkossa on paljon taidetta. On raamatullisia maalauksia, apostolien korkokuvia ja evankelistojen symbolit saarnastuolissa.

11.01.2021

15. Pääkaupunkiseudun seurakuntien koronarajoitukset jatkuvat tammikuun loppuun

Rajoitukset ovat yhtä tiukkoja kuin kaupungeilla. Jumalanpalveluksia voi seurata vain netin kautta.

08.01.2021

16. Some repesi Yhdysvalloissa kongressiedustajan ”sukupuolineutraalin aamenen” vuoksi

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen avajaistilaisuudessa rukousta johtanut edustaja sai poliittiset vastustajat kimppuunsa lopetettuaan rukoukseen sanoihin ”amen” ja ”awoman”.

05.01.2021

17. Helsingin seurakunnat lähettävät joulutekstarin 90 000 ihmiselle – ”Näin voimme olla yhteydessä jäseniimme, kun emme voi tavata livenä”

Eri ikäryhmille lähetettiin erilaiset tekstiviestit. Nuorille aikuisille kerrottiin, mitä heidän maksamillaan kirkollisverorahoilla on tänä vuonna saatu aikaan.

23.12.2020

18. Suomalaisten lähetystyöntekijöiden määrä putosi kymmenessä vuodessa kolmanneksella – ”Herätyksen aika on ollut ohi jo muutamia vuosikymmeniä”

Vuonna 2019 lasku taittui, ja lähetystyöntekijöiden määrä kasvoi edellisvuoden 512:stä 532:een.

17.12.2020