Maija Saari -haulla löytyi 302 hakutulosta.

1. Maskipakkoa tehostaa Botswanassa iso sakko – Suomen Lähetysseuran työntekijöillä on näköalapaikka koronaan neljällä mantereella

SARS-virus totutti hongkongilaiset rajoituksiin. Jerusalemissa suljettiin pyhät paikat. Latinalaisessa Amerikassa korona leviää slummeissa.

17.06.2020

2. Väite: Muinaiset juutalaiset polttivat alttarilla marihuanaa

Arkeologit löysivät alttarilta ikivanhoja jäänteitä kannabiksesta. Helsingin juutalaisen seurakunnan ylirabbiini Simon Livsonin mukaan muinaisessa juutalaisuudessa alttaripalvelusta ei saanut suorittaa päihteiden vaikutuksen alaisena.

12.06.2020

3. Kirkko ja kaupunki jatkaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisenä mediana – uusi sopimus hyväksyttiin myös Helsingissä

Päätoimittaja Jaakko Heinimäki on tyytyväinen siihen, että Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla halutaan edelleen tehdä seurakuntien yhteistä mediaa. Leikkaukset kuitenkin vaikeuttavat tavoitteiden saavuttamista.

12.06.2020

4. Kiina haluaa hävittää uskonnot Tiibetistä – Jeesuksen kuvia korvataan kirkoissa presidentti Xi Jinpingillä

Kansallisia vähemmistöjä yritetään sulauttaa valtakulttuuriin. Kaikkein kovimmilla ovat Tiibetin buddhalaiset ja islaminuskoiset uiguurit.

10.06.2020

5. Lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu vetoavat köyhimpien kirkkojen ja heikoimmassa asemassa olevien ihmisten puolesta

Koronaepidemia leviää nyt erityisesti siellä, missä väestötiheys on korkea ja paikallinen terveydenhoito heikko. Paikalliset kirkot ovat tärkeitä auttajia.

09.06.2020

6. Elokuvien Jeesus lauleskelee ja metsästää vampyyreja, mutta myös kohahduttaa inhimillisyydellään – esittelemme merkittävimmät kohuleffat

Kristuksesta kertovien elokuvien lajityypit vaihtelevat b-luokan toimintaelokuvista musikaaleihin ja syviin draamoihin.

08.06.2020

7. Kirkon diakoniarahasto on saanut satojatuhansia euroja lahjoituksia koronakevään aikana – ”Lahjoittajat luottavat, että diakoniatyössä osataan arvioida, missä hätä on suurin”

Koronakriisi ei vielä ole lisännyt Kirkon diakoniarahaston saamien avustushakemusten määrää. Syksyllä tilanne on luultavasti toinen.

05.06.2020

8. Gospelmuusikko Jaakko Löytty teki laulun poliisin tappamasta George Floydista – ”Gospelin pitäisi olla huutava ääni erämaassa”

Jaakko Löytty on nähnyt itse, kuinka mustia sorretaan. Uudessa laulussaan hän ottaa kantaa rasismia vastaan.

05.06.2020

9. Moni etsii nyt merkityksellisyyttä ja aitoutta pyhiinvaelluksilta – ”Voisimme puhua pyhiinvaellusten uudesta aallosta”

Turkuun ollaan luomassa pyhiinvaelluskeskusta, joka toimii kohtaamispaikkana kaikille pyhiinvaelluksesta kiinnostuneille.

05.06.2020

10. Tämä kolahti: Olipa kerran tummasävyinen Helsinki, jossa vuoden 2047 teknologia kohtaa historian ja muinaisen kansanuskon

Lukiolaistyttö Verna tasapainolautailee Kalasataman rannoilla romaanissa Helsinki Underground, joka opastaa myös paikallishistoriaan.

02.06.2020

11. Jeesus-simulaattorista pahiskirkkoihin – videopeleissä kehitellään uskontoja, jotka ammentavat jumalista, enkeleistä ja demoneista

Videopeleissä on usein mukana tosielämän uskontoja jäljitteleviä kirkkokuntia. Joskus pelaaja itse astuu jumalten, paavin tai Jeesuksen saappaisiin.

02.06.2020

12. Kirkko ja kaupungin sopimus hyväksyttiin Espoossa

Jos sopimus hyväksytään myös Helsingissä, Kirkko ja kaupunki jatkaa pääkaupunkiseudun seurakuntien yhteisenä mediana myös vuodenvaihteen jälkeen.

28.05.2020

13. Suomen World Vision vetäytyi 430 miljoonaa -verokampanjasta: ”Meidän täytyy keskittyä ydintyöhömme”

Toiminnanjohtaja Tiina Antturin mukaan järjestöön ei ole kohdistunut kovaa julkista painetta.

25.05.2020

14. Suvivirsi soi nyt musiikkivideoilla – ja laulaakin saa

Tänä vuonna Suvivirttä ei lauleta kirkoissa eikä koulun juhlissa, mutta ei sitä ole unohdettukaan. Seurakunnissa innostuttiin tekemään klassikosta uusia sovituksia ja musiikkivideoita.

22.05.2020

15. Espoon kaupunki toivoo yhteistyön jatkuvan, vaikka perheneuvonnan rahallinen tuki loppuu

”Kuntalaisten saama palvelu on ollut hyvää”, sanoo kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Mari Ahlström. Tukea ei voi enää jatkaa muun muassa kilpailutussyistä.

22.05.2020

16. ”Älkää lahjoittako Lähetysseuralle mitään”, ärähti Keskuskauppakamarin johtaja – sopiiko kirkon järjestön ottaa kantaa politiikkaan?

Suomen Lähetysseura osallistuu 430 miljoonaa -kampanjaan, joka on suututtanut monet suomalaiset yrittäjät. Piispa Teemu Laajasalon mukaan Lähetysseuran puoluepoliittisesta riippumattomuudesta on hyvä keskustella hallituksen kesken.

20.05.2020

17. Onko kummi vain lahja-automaatti ja kaste pelkkä perinne? Osalle suomalaisista kasteella on yhä iso hengellinen merkitys

Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Maarit Hytönen yllättyi siitä, miten syvällisesti ihmiset pohtivat kasteen teologiaa.

20.05.2020