Maija Saari -haulla löytyi 192 hakutulosta.

1. Helsingissä voi nyt varata sähköisesti hautaan siunaamisen, Vantaalla kasteen

Sähköinen ajanvaraus ei poista henkilökohtaista palvelua. Ajan voi edelleen varata myös puhelimitse tai seurakunnassa.

18.10.2019

2. Tämä kolahti: Kristinusko on jumalallinen rakkaustarina tai kosminen painajainen

Voiko hyvä Jumala sallia, että ihminen joutuu ikuiseen kadotukseen? Ei, toteaa David Bentley Hart.

16.10.2019

3. Murhia, takavarikkoja, vankeustuomioita – kirkot joutuivat kylmän sodan aikana kommunistivaltioiden vainon kohteeksi

Tuore tutkimus osoittaa, että lännen poliittiset vaikuttajat pettyivät, kun kommunistien vainoama unkarilainen piispa ei ryhtynytkään levittämään kommunisminvastaista sanomaa.

07.10.2019

4. Uusi hävikkiruokaterminaali mullistaa Helsingin ruoka-avun – kaupungin ja seurakuntien yhteistyöhanke tuo tehoa ruoanjakeluun

Toiminnan käynnistäminen vaatii kaupungilta ensi vuodelle 1,2 miljoonaa euroa. Yhteistyöhanke työllistää, helpottaa köyhyyttä ja auttaa ilmastotavoitteissa.

04.10.2019

5. Vauvoja kastetaan enemmän kuin kastetilastot kertovat – jos toinen vanhemmista ei kuulu kirkkoon, lapsi jää usein kastamatta

Kirkosta eroamisen lisäksi kasteiden määrää laskee ulkomaalaistaustaisen väestön kasvu.

27.09.2019

6. Migrin tiedossa ei ole palautuskiellon rikkomuksia, Pakolaisneuvonta näkee asian toisin – tapauksia viety kidutuksen vastaiseen komiteaan

Pakolaisneuvonnan mukaan Suomen viranomaiset eivät seuraa, mitä ihmisille pakkopalautuksen jälkeen tapahtuu.

30.08.2019

7. Moni pari havahtuu, kun pienistä asioista alkaa tulla suhteettoman suuria – Perheneuvontaan tullaan usein vuorovaikutusongelmien vuoksi

Myös uhkaava ero ja uskottomuus ovat yleisiä syitä hakea apua parisuhdeongelmiin. Jono Vantaan seurakuntien perheneuvontaan on noin kaksi kuukautta.

27.08.2019

8. Ainakin kymmeniä kristityksi kääntyneitä on palautettu vaaraan – heitä on pidätetty, jotkut ovat kateissa ja osa piileskelee henkensä edestä

Turvapaikan saajan uskolta vaaditaan Maahanmuuttovirastossa paljon, palautettavia kehotetaan puolestaan pitämään uskonsa piilossa. Samaan aikaan jopa kristityiksi kääntyneiden turvapaikanhakijoiden suomalaisia tukijoita on uhkailtu.

23.08.2019

9. Ravisuttava kirjaväite: Vatikaani tihkuu tukahdutettua homoeroottisuutta

Koko Vatikaani on suuri kaappi, väittää ranskalainen sosiologi Frédéric Martel. Hänen mukaansa katolisten pappien ja piispojen homoseksuaalisuus sallitaan ja salataan, ja tämä salaamisen kulttuuri on tehnyt kirkossa tilaa myös pedofiileille. Professori Heikki Hiilamo luki Martelin tuoreen kirjan.

16.08.2019

10. Oman elämän paineita paetaan nyt maailmanlopun meininkiin – dystopiat tarjoavat todellisuuttakin synkempää maailmaa

Jopa ahdistava dystopia tuntuu monille helpommalta kohdata kuin todelliset uhat.

16.07.2019

11. Uusperheen lomalla räiskyy, jos etälasten hoito sysätään nyksälle

Hoitovastuuta ex-liiton lapsista ei pidä heivata kysymättä äiti- tai isäpuolelle.

05.07.2019

12. Suomeen pesiytyi hankala ilmiö: nyt velkaannutaan rakkaudesta aikuisiin lapsiin

Vanhemmat ottavat lainaa pelastaakseen ylivelkaantuneen jälkikasvunsa.

04.07.2019

13. ”Todella moni diakoniatyöntekijä haluaa puolustaa ihmisarvoa” – Lähentyykö uusi diakoniaprojekti kansalaisaktivismia?

Nyt diakoniatyöntekijät halutaan yhteiskunnan vaikuttajiksi – yhdessä asiakkaiden kanssa.

03.07.2019

14. Ketkä kuuluvat armon piiriin, ja saako parisuhteessa elävä homo olla oma itsensä? – Körteille kaikki kastetut ovat kristittyjä, Kansanlähetykselle todellinen kirkko koostuu uskovista

Saman kirkon sisällä elää kaksi erilaista herätysliikettä. Suhteessaan kirkkoon toinen vartioi uskonopin puhtautta, toinen armon avaruutta. Kummatkin keräävät ensi viikonloppuna juhlilleen tuhansia ihmisiä.

03.07.2019

15. Sarvet sojoon hevifestivaaleilla! Vai sopiiko se sittenkään kristitylle?

Töölön seurakunnan nuorisotyönohjaaja ja metalhead Mikko Saari keksii kristillisyydessä ja metallifaniudessa monta yhtäläisyyttä.

28.06.2019

16. Jaakko Selin, Eva-Riitta Siitonen ja Annakaisa Vääräniemi kiertävät kirkkoja ihan turisteina – ”Miksi kirkoista ei ole Michelin-opasta?”

Jaakko Selin on nähnyt maailman suurimmat katedraalit. Hänestä ihmeellisin on silti Sodankylän vanha kirkko, joka tuoksuu suopursulta, mehiläisvahalta ja patinoituneelta hirreltä.

20.06.2019

17. Hulppeaan rantasaunaan vai tanssimaan? – Tässä ovat parhaat menovinkit ilmaiseen kaupunkijuhannukseen

Pääkaupunkiseudulla voi viettää juhannuksen ilman rahanmenoa ja ruuhkassa matkustamista. Kokot loimuavat, ellei metsäpalovaroitus kiellä.

18.06.2019

18. ”Nyt on yhdestoista hetki” – Piispat Kaisamari Hintikka ja Teemu Laajasalo toivovat hallinto-oikeuden päätöksen patistavan kirkkoa vihkimään myös samaa sukupuolta olevat parit

Espoon ja Helsingin piispat kannattavat kaikkien parien kirkollista vihkimistä. Heidän mielestään on surullista, jos kirkko ei pysty ratkaisemaan asiaa itse.

18.06.2019

19. Näkövamma ja vanhuus ovat naiselle vaarallinen yhdistelmä – masennus ja itsemurha uhkana

Digiaika on omiaan korostamaan syrjäytymisen ja osattomuuden tunnetta.

10.06.2019