Maija Saari -haulla löytyi 264 hakutulosta.

1. ”Pinna kiristyy” – Alkoholinkäytön haitat ja väkivallan riskit kodeissa korostuvat, kun koronaepidemia eristää perheet sisälle

Korona aiheuttaa terveydellisen ja taloudellisen kriisin lisäksi sosiaalisen hätätilan. Perheiden ongelmat jäävät nyt piiloon.

08.04.2020

2. Pääkaupunkiseudun seurakunnat videoivat pääsiäistapahtumansa kotiin eristetylle kirkkokansalle

Pääsiäistä ei ole peruttu, vaikka pääsiäistapahtumat siirtyvät verkkoon, muistuttaa kirkkoherra Jukka Nevala.

08.04.2020

3. Helsingin hävikkiruokaterminaali perustetaan Tapulikaupunkiin

Hävikkiterminaali laajentaa kaupungin ja seurakuntien yhteistä ruoka-apua ja tarjoaa helsinkiläisille työpaikkoja. Toiminta alkaa tulevana syksynä.

06.04.2020

4. Suljetaanko kehitysvammaiset tehohoidon ulkopuolelle koronatilanteen vuoksi? – Vammaisjärjestöt huolestuivat asumisyksiköistä kuulemistaan tiedoista

Sosiaali- ja terveysalan neuvottelukunnan ETENE:n puheenjohtajan Jaana Hallamaan mukaan hoitolinjauksista päättäminen kuuluu lääkärille. Listojen laatiminen on lainvastaista.

01.04.2020

5. Oluet ja skumpat kuvittavat monen iloa ja surua, mutta vastatrendi kannustaa ’’uteliaaseen raittiuteen’’

Moni hyvinvoinnistaan kiinnostunut vähentää myös juomistaan. Ei tarvitse olla alkoholiongelmaa voidaakseen tarkastella omaa suhdettaan alkoholiin, sanoo toimittaja, tietokirjailija Ani Kellomäki.

01.04.2020

6. Sammuta valot elämän puolesta – Earth Hour puolustaa luontoa koronan varjossa

Mieltä voi osoittaa vaikka nauttimalla kasvispainotteisen iltapalan kynttilänvalossa.

27.03.2020

7. Espoon seurakunnat avaa tuki-chatin – ”Oletamme, että yhteydenottoja tulee paljon”

Koronaepidemian vuoksi avatussa chatissä päivystää pappeja, diakoniatyöntekijöitä, perhetyöntekijöitä ja lastenohjaajia.

26.03.2020

8. Espoon seurakuntien perheneuvonta auttaa etänä – vanhemmille avattiin helppiluureja

Vaikka asiakkaiden määrä ei ole kasvanut, koronan aiheuttama huoli on noussut esille käydyissä keskusteluissa.

25.03.2020

9. Suomen uskontojohtajilta rohkaiseva julkilausuma: ”Meidän turvamme on Korkeimman suoja”

”On hyvä hiljentyä huomaamaan keväiseen elämään heräävä luonto. Kriiseillä on alkunsa ja loppunsa”, uskontojohtajat kirjoittavat.

20.03.2020

10. Vaihda kukkamullat, anna huippuyliopiston sivistää – hauskaa ja hyödyllistä tekemistä poikkeustilanteeseen

Korona pitää meidät kotona, mutta ei välttämättä toimettomana. Tylsyyden hetkinä voit turvautua tähän listaan.

19.03.2020

11. Kauniaisten kirkkoherra Mimosa Mäkinen uskoo, että koronaepidemia auttaa ihmisiä löytämään kirkon merkityksen yhä syvemmin

Mimosa Mäkinen on ymmärtänyt, kuinka etuoikeutettu on voidessaan harjoittaa uskontoaan: ”Nyt itsestäänselvyydet karisevat.”

18.03.2020

12. Huijari loi Teemu Laajasalolle feikkiprofiilin Instagramiin – toivotteli Herran siunausta ja pyysi rukousaiheita

Helsingin piispa uskoo, että huijarin tarkoitus oli päästä hyötymään hyväuskoisista seuraajista.

16.03.2020

13. Espoon seurakunnat käyttävät 1,8 miljoonaa euroa Suomen rajojen ulkopuolella – mihin, miten, miksi?

Espoon seurakuntien työtä tehdään ainakin 20 maassa usean järjestön kautta. Niille annetaan rahoitusta tiettyihin hankkeisiin, ei yleisenä budjettitukena.

12.03.2020

14. Suomi mainittu! Lymyileekö Temppeliaukion kirkossa kiero superrikollinen, kirkkoherra Hannu Ronimus?

Bored Panda -sivusto nosti Temppeliaukion kirkon maailman pahantahtoisimman näköisten rakennusten listalle.

11.03.2020

15. Sateenkaaripapit ovat vihkineet tai siunanneet kolmessa vuodessa noin 130 paria

”Onko joltain pois, että toinen saa sen, mikä itsellekin kuuluu”, kysyy pappi Olavi Virtanen. Hän pitää kirjaa kirkollisesti vihityistä ja siunatuista sateenkaaripareista.

10.03.2020

16. Suomesta Iraniin palautettu Sardar joutui kidutettavaksi ja pakeni uudelleen – Suomi kumosi maahantulokiellon, mutta ei myönnä viisumia

Maahanmuuttovirasto arvioi Sardarin voivan elää Iranissa ”maltillista kristityn elämää”. Todellisuudessa hänet pidätettiin heti lentokentällä, hakattiin ja kidutettiin sähköllä.

06.03.2020

17. Vantaan seurakuntien metsät sitovat hiilidioksidia kaksi kertaa Suomen keskiarvoa paremmin – ”Kirkko voi olla suunnannäyttäjä”

Vantaan seurakunnat on tutkituttanut metsiensä hiilitaseen ja hakee jälleen kirkon ympäristödiplomia.

06.03.2020

18. Oletko nolo nipottaja, jolle teini ei kerro mitään? Tässä on kymmenen varmaa tapaa mokata vanhempana!

Mitä tiukemmassa hihnassa vanhempi pitää nuortaan, sitä isompi tarve tällä on kapinoida.