Maija Saari -haulla löytyi 147 hakutulosta.

1. Vapaus uskoa ja olla uskomatta – Suomalaisille itsestäänselvyys, mutta 5,5 miljardilla ihmisellä ei sitä ole

Suomessa kansanedustajat voivat pohtia paneelikeskustelussa koulujen uskonnonopetusta. Suurelle osalle maailman asukkaista tämä olisi luksusta, sillä heillä uskonnonvapautta joko ei ole tai se on hyvin rajoitettua.

Fri Feb 08 12:30:00 EET 2019

2. Köyhyys voi estää lukio- tai ammattiopinnot – Yhteisvastuukeräys muistuttaa, ettei yhdenvertaisuus toteudu koulutuksessa

Yhteisvastuukeräyksen idea ei ole vain kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen. Se pyrkii vaikuttamaan yhteiskunnan rakenteisiin ja nostaa esille piilossa olevaa hätää.

Tue Jan 29 13:20:00 EET 2019

3. Nyt jo seitsemän helsinkiläisseurakunnan jäsenyysprosentti on alle 50 – pääkaupunkiseudulta löytyy myös eniten kasvanut seurakunta

Kirkosta eroaminen, maahanmuutto ja kasteiden väheneminen näkyvät jäsenyystilastoissa. Yhä useampi kirkon jäsen jättää lapsensa kastamatta.

Mon Jan 28 13:30:00 EET 2019

4. Moni lapsi ja nuori elää arkeaan kiirastulessa: heitä haukutaan, uhkaillaan ja kiusataan

Lähes joka kolmas lapsi ja nuori on kokenut lapsuudenkodissaan nimittelyä tai uhkailua. Koulukiusaamisesta on kärsinyt yli puolet.

Fri Jan 25 11:15:00 EET 2019

5. Jättitutkimus: Itsemurhariski on suurin, kun masennuspotilas pääsee sairaalasta kotiin – korkea koulutus lisää vaaraa

Yksin asuminen ja alkoholiriippuvuus lisäävät myös masennuspotilaiden todennäköisyyttä päätyä itsemurhaan, ilmenee maailman laajimmasta tutkimusaineistosta.

Fri Jan 25 09:45:00 EET 2019

6. Vieraskielisiä on Helsingissä jo satatuhatta ja monelle yhteinen kieli on englanti – Helsinkiin esitetään englanninkielistä pappia

Helsingillä, Espoolla ja Vantaalla on yksi yhteinen pappi englanninkielisessä työssä. Nyt Helsingin seurakuntiin esitetään lisäksi omaa pappia. Tarve työntekijälle on suuri.

Fri Jan 18 14:00:00 EET 2019

7. Japani otti Helsingin tuomiokirkon lumifestivaalien pääveistokseksi

Talvinen taideteos rakennetaan valokuvien ja osin myös rakennuspiirustuksien pohjalta.

Thu Jan 17 14:05:00 EET 2019

8. Terveystalo vuokraa Espoon seurakunnilta lisää tilaa – Leppävaaran seurakuntatoimisto muuttaa vuokralle

Turun moottoritien ja Kehä ykkösen kulmauksessa sijaitsevasta toimistokeskittymästä löytyi uudet tilat Leppävaaran seurakuntatoimistolle.

Wed Jan 16 10:15:00 EET 2019

9. Valokeiloissa vapauden illuusio ja valoa rakastava hirviö − Lux antaa vastapainoa Mordor-efekteille

Valofestivaali ei tällä kertaa heijastu tuomiokirkon seiniin, vaan palasi vuosien tauon jälkeen Töölönlahden ja Kansalaistorin ympäristöön.

Sat Jan 05 12:50:00 EET 2019

10. Seurakuntaliitoksen myötä kasvanut Töölön seurakunta on entistä enemmän läsnä seurakuntalaisten arjessa

Meilahden ja Töölön seurakunnat yhdistyivät vuodenvaihteessa. Uusi seurakunta on valmis satsaamaan yli 20 000 euroa kuukaudessa uuden monitoimitilan vuokriin kauppakeskus Triplassa.

Fri Jan 04 15:10:00 EET 2019

11. Vauva voi pian saada kuusi nimeä – Vuodenvaihteessa uudistuva laki antaa lisää mahdollisuuksia nimien valintaan

Etunimien maksimimäärä nousee kolmesta neljään ja sukunimiä voi olla kaksi. Uusi laki vaikuttaa myös seurakuntiin.

Mon Dec 31 09:50:00 EET 2018

12. Anja Jousikari odottaa, että lapsenlapsenlapsi näyttää kieltä – muistisairaat vanhukset kertovat, mikä joulussa on olennaista

Eeva Nurmi, 84, viettää ensimmäisen joulun tekemättä itse "huushollia". Ebba Niilekselä, 90, toivoo eniten rauhaa. Vierailimme Korson vanhustenkeskuksen hoivakodissa.

Thu Dec 20 11:55:00 EET 2018

13. Kirkon sateenkaariväki kokoontuu uudessa Facebook-ryhmässä – "Todella usein on ulossuljettu olo"

Valtakunnallisen ryhmän tarkoitus on antaa vertaistukea eri puolilla maata toimiville seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville kirkon työntekijöille, luottamushenkilöille ja jäsenille.

Tue Dec 18 16:00:00 EET 2018

14. Korson Kirkonkulmassa ja Myyrmäen kirkon Caféssa voi viettää jouluaattoa yhdessä

Korsossa katsotaan joulurauhan julistusta televisiosta ja Myyrmäessä pääsee saunaan.

Mon Dec 17 14:55:00 EET 2018

15. Kirkkoa tai uskonnollisuutta pitää pyhänä vain joka kuudes suomalainen – mikä meille sitten on pyhää?

Suomalaisten pyhimpinä pitämät asiat eivät ole ylhäällä taivaissa vaan ulottuvilla ihan tavallisessa elämässä: rakkaus, läheiset ihmissuhteet, oma koti ja lepo.

Wed Dec 12 16:45:00 EET 2018

16. Tyytyväisyys parisuhteeseen voi lisääntyä vauvan synnyttyä – parisuhdeonnea suojaavat yllättävät asiat kuten lapsen sukupuoli

Psykologian tohtori Jallu Lindblom jakaa lapsiperheet kuuteen tyyppiin, joista tavallisin on lapselle paras.

Fri Nov 30 13:00:00 EET 2018

17. Arvoliberaalit nappasivat vaalivoiton Espoossa

Espoon yhteisen kirkkovaltuuston kokoonpano uusiutuu. Seurakuntavaalit muuttivat myös sen voimasuhteita. Kauniaisten luottamushenkilöistä vaihtui joka toinen.

Tue Nov 27 15:45:00 EET 2018

18. Piispa Björn Vikströmin mukaan rakkaus tarvitsee oikeudenmukaisuutta – kirkko sai oman ihmisoikeuskirjan

Kirkon ihmisoikeusfoorumissa käsiteltiin ihmisoikeuksien ja kristinuskon suhdetta, vammaisten ihmisoikeuksia, asunnottomuutta sekä islamia ja ihmisoikeuksia Suomessa.

Tue Nov 27 13:40:00 EET 2018

19. Kirkon eläkerahasto lihoisi Kotipizzan myynnillä – myös Tampereen seurakunnat saisi rahaa

Norjalaisyhtiö Orkla haluaa ostaa Kotipizzan. Kauppa koskettaa myös kirkkoa.

Fri Nov 23 11:00:00 EET 2018

20. Helsingin seurakuntaneuvostoihin valittiin aktiivisia naisia

Joissakin seurakunnissa Tulkaa kaikki -liike oli selvä vaalivoittaja, toisissa uudistusmieliset ja konservatiivit olivat tasavahvoja.

Tue Nov 20 15:25:00 EET 2018