null Euroopan kirkot kampanjoivat lepopäivän puolesta

Euroopan kirkot kampanjoivat lepopäivän puolesta

Euroopan kirkkojen konferenssi on vedonnut Euroopan unioniin ja sen jäsenvaltioihin lepopäivän säilyttämisen puolesta. Euroopan kirkkojen komissio perustelee vetoomustaan korostamalla, että sunnuntain pitäminen lepopäivänä on tärkeää terveyden ja perheiden kannalta.

Euroopan kirkkojen konferenssin mukaan tutkimukset osoittavat, että sunnuntailla on merkitys ihmisten terveyteen. Esimerkiksi viikonlopputöitä teettävissä yrityksissä sairastavuus on 1,3 kertaa yleisempää kuin yrityksissä, joissa viikonloput ovat vapaat.

Kirkkohallituksen yhteiskuntatyön sihteeri Ilkka Sipiläinen ei usko, että vetoomuksella on suurta vaikutusta Suomeen. Sipiläinen kuitenkin kiittelee vetoomuksen ajoitusta, sillä sunnuntaiaukioloaikojen laajentamista on jälleen pohdittu eduskunnassa.

— Hallitus on huomannut, ettei asia olekaan niin yksinkertainen. Ei tässä ole kyse vain kaupan alan työntekijöiden oikeuksista, Sipiläinen sanoo.

Sipiläisen mielestä lepopäivän pyhittämisessä on kyse paitsi maailman vanhimmasta työsuojelulaista, myös luonnonsuojelusta. Hänestä yksi päivä viikosta tulisi säilyttää vapaana kulutuksesta ja kaupankäynnistä, vaikka joidenkin mielestä se tuntuisikin turhauttavalta.

Sillä, onko lepopäivä juuri sunnuntai, ei ole merkitystä, mutta meidän kulttuurissamme se olisi luontevinta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.