null Galleria Lapinlahti tartuttaa taidevirusta

Christina Holmlundin mukaan vanhoihin sairaalatiloihin pyritään saamaan ajatuksia herättäviä näyttelyitä. Kuva: Sirpa Päivinen

Christina Holmlundin mukaan vanhoihin sairaalatiloihin pyritään saamaan ajatuksia herättäviä näyttelyitä. Kuva: Sirpa Päivinen

Hyvä elämä

Galleria Lapinlahti tartuttaa taidevirusta

Galleria Lapinlahti aloitti kesäkuun alussa toimintansa Lapinlahden Lähteen, Lapinlahden entisen sairaalan, tiloissa.

Miksi Taiteilijakollektiivi Kunst ryhtyi pyörittämään galleriaa, taiteilija Christina Holmlund?

– Törmäsin Lapinlahden Lähteen toimintaan koiralenkillä ja päädyin yhteisöön vapaaehtoiseksi. Ehdotin, että jo aiemmin perustamamme Taiteilijakollektiivi alkaisi koordinoida paikan galleriaa. Lapinlahden Lähteen toiminta-ajatuksen mukaan yksi hyvinvointia luova asia on taide.

Mikä Taiteilijakollektiivi Kunstissa on ajatuksena?

– Kunst koostuu kuudesta kuvataiteilijasta, ja ryhmän arvomaailma perustuu kollektiivisuuteen. Yksin tekevän taiteilijan tie on jo nähty, ja yhteisössä voimme keskustella alan asioista sekä tukea ja mentoroida toisiamme. Tämä on samalla työyhteisö, koska pyöritämme omien töidemme ohella galleriaa, johon liittyy muun muassa näyttelyjen kokoamista, teoksien myymistä ja oheistoiminnan, kuten työpajojen ja keskustelutilaisuuksien, järjestämistä.

Mitä on gallerian ohjelmassa seuraavaksi?

– Lapinlahti on nykytaiteen galleria, joka pyrkii herättämään kävijöissä ajatuksia ja tunteita. Heinäkuussa galleriassa alkaa VIRUS-näyttely, joka on eräänlainen koelaboratorio. Näyttelyn teokset on hankittu siten, että Kunstin jokainen jäsen on kutsunut yhden taiteilijan, tämä yhden ja tämä puolestaan yhden. Kukin meistä on siis tartuttanut viruksen kolmeen taiteilijaan, ja näyttelyssä on esillä yhteensä 24 taiteilijan töitä videoista veistoksiin.

– VIRUS-näyttelyn idea lähti sairaalamiljööstä, jossa näkyvät sen historia ja nykypäivä. Olemme saaneet Yliopistomuseosta nähtäville esineitä ja valokuvia, jotka kertovat sairaalan historiasta.

Lisätiedot: www.gallerialapinlahti.com

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Pakkopaitoja ja eristämistä – Lapinlahden Mental Museum kertoo psykiatrian historiasta

Hyvä elämä

Kesäkuun alussa avattu museo esittelee esineitä ja valokuvia Lapinlahden ja Seilin saaren sairaaloista.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.