null Gurun opissa: Älkää pelätkö

Gurun opissa: Älkää pelätkö

”Älkää pelätkö”, sanoo enkeli jouluyönä kedolla.

Niin enkeli sanoi myös Joosefille, joka aprikoi, mitä tehdä Marian kanssa: ”Älä pelkää ottaa luoksesi Mariaa.”

Miksi joulun lasta pitäisi pelätä? Seimen lapsessahan Jumala on tullut puolellemme. Siitä me iloitsemme jouluyönä. Meidän ei tarvitse pelätä, taivas ei ole tyhjä eikä elämä merkityksetön. Joulun tähti johdattaa seimelle. Seimen lapsi ja hänen valonsa ovat voimakkaampia kuin kaikki pimeys.

Jeesuksen syntymä oli aivan huomaamaton ja vähäpätöinen tapahtuma maailman syrjässä. Kuitenkin se oli asia, jonka seurauksia ei voinut ennalta arvata. Tapahtui jotakin ainutkertaista ja ihmeellistä vaatimattomassa eläinten suojassa.

Lapsi makaa siellä yksinkertaisissa ja köyhissä oloissa. Emme tiedä, oliko siellä Marian ja Joosefin lisäksi härkää ja aasia kuten ikoneissa ja jouluasetelmissa. Emme tiedä, hymyilikö hän ja ojenteliko käsiään paimenia kohden kuten joulukorteissa.

Kaikki oli niin arkipäiväistä kuin voi olla. Kun kaikkein suurin ja ihmeellisin tapahtui, kun Jumala tuli ihmiseksi, kaikki tapahtui yksinkertaisuudessa.

Mutta itse asia, Jumalan ihmiseksi tulo, on ihme, jota on vaikea käsittää. Kun Jumalan suuri ihme tapahtuu, kaikki on niin pientä, että pitää kumartua lapsen tasolle, että näkisi sen.

Anna joulun lapsen syntyä sinussa ja rukoile, että kaikki lapset saisivat syntyä meille maailmaan, kuten hän, Jumalan kutsumina ja hänen Henkensä suojassa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.