null Gurun opissa: Hiljaiset signaalit

Gurun opissa: Hiljaiset signaalit

Hiljainen mietiskely auttaa löytämään omaa elämää ohjaavaa keskusta. Se myös selkeyttää mieltä ja rauhoittaa sydäntä. Sen kuulee omissa sydämen lyönneissä. Sen edellytys on, että olemme aluksi asettuneet aloillemme ja rentouttaneet lihaksemme.

Mietiskely, sydämen, mielen ja ruumiin rauhoittaminen, auttaa ottamaan etäisyyttä maailmaan, joka yksinomaan etsii tuloksia ja tehokkuutta. Maailmaa hallitsee teknistaloudellinen järki ja sen arvot: tieteen, tekniikan ja talouden pyhä kolmiyhteys, joka ei tahdo muita jumalia ja tunkee elämämme pyhimpiinkin loukkoihin. Kaikkialla tämä kolmiyhteys hamuaa lisää tuloksia, vaatii enemmän uhrauksia ja kysyy kaikesta, mitä hyötyä siitä on. Mikä ei ole hyödyksi, sen voi heittää pois.

Kun istut alas, esität vastalauseen tulemalla hyödyttömäksi. Samalla hiljennät mielesi ja kysyt, mitä arvoa on kaikella sillä, mitä tavoittelemme. Kun istut alas, et tuota tulosta, ainakaan mitään välittömästi näkyvää ja mitattavaa. Et pysähdy siksi, että keskeyttäisit hetkeksi kiireesi ollaksesi kohta taas entistä energisempi ja tehokkaampi. Pysähdyt siksi, että ajatustesi pintaliitto asettuisi.

Kun hidastaa vauhtia, on mahdollista katsoa, miltä maailma oikeasti näyttää. Tunnet itsesi paremmin, voit lukea Raamattua ja ajan merkkejä, hiljaisia signaaleja, joita muuten emme huomaa.

Onko se mitä teet, vastausta siihen, mitä Jumala luo ja tekee?

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.