Gurun opissa: Mikä meitä pyörittää?

Gurun opissa: Mikä meitä pyörittää?

Elämän perusvire syntyy siitä, millä ruokimme sisintämme.

Seuraan kärsimättömänä tietokonepäivityksen valmistumista. Näytössä pyörivää kuvaketta katsoessani mietin, mikä minua pyörittää. Mikä voima ohjaa minun sisimpiä pyrkimyksiäni?

Jokin meitä aina ajaa eteenpäin, vaikka emme tietoisesti pysähtyisikään pohtimaan valintojamme. Se jokin määrää elämämme perusvireen. Se syntyy siitä, millä ruokimme sisintämme.

Ihminen muuttaisi mielellään kivetkin leiviksi, jos se palvelisi hänen tarkoitusperiään. Jeesus sanoi sen sijaan: ”Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.”

Jumalan sanan mietiskelyllä ruokit sisintäsi. Kun luet Raamattua rukoillen, sen sanat voivat alkaa ohjata elämääsi ja lauseet muovata sisimpiä pyrkimyksiäsi Jumalan mielen mukaisiksi ja lähimmäisen parhaaksi.

Psalmien kirja on Raamatun oma rukouskirja. Yksi sen helmistä on psalmi 119. Se on pitkähkö, mutta löydät siitä monta hyvää mietiskelylausetta. Voit kirjoittaa niitä muistiin ja opetella ulkoa. Se on hyvää muistinharjoitusta.

Aloita psalmin lukeminen rukoilemalla. Rukoile Jumalaa antamaan sinulle ymmärrystä: ”Avaa itse sanasi. Siihen tahdon turvata. Se on toivoni ja lohtuni. Opeta sinä minua.”

Lukiessasi pysähdy jakeisiin, jotka puhuttelevat sinua. Lue ne ääneen. Voit toistaa niitä ja antaa niiden painua mieleesi. Lukemistasi lauseista voi syntyä mielessäsi myös rukouksia. Anna niille tilaa.

Miten pysyä elämässä oikealle tiellä? Psalmin 119 mukaan siten, että kysyy koko sydämestään Jumalan tahtoa. Entä mistä löytää elämän valo? ”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni,” vastaa psalmi.

Jumala tietää, mitä teitä olet kulkenut. Hän kuulee, kun kerrot niistä, ja huojentaa mielesi.

Jumala muistaa sinut. Hän tuntee elämäsi läpikotaisin. Kun luet Raamattua rukoillen ja kuuntelet sanoja, joissa Jumala sinulle puhuu, löydät elämääsi keskuksen.

Jaa tämä artikkeli: