Gurun opissa: Millä ruokimme sisintämme?

Gurun opissa: Millä ruokimme sisintämme?

Monesti, kun etsit ravintoa henkiseen nälkääsi, petyt. Miksi niin käy?

Jeesus tunsi pyhät kirjoitukset. Hän eli niistä ja sai ne elämään. Jeesus sai myös väkijoukot liikkeelle. Ihmiset seurasivat häntä jopa erämaahan. Se oli demonien ja henkien asuttamaa seutua. Ei sinne menty millekään piknikille.

Yhdellä reissulla Jeesus ruokki viidellä ohraleivällä ja kahdella kalalla viisituhatta ihmistä. Hän näki ihmisten nälän ja janon. Hänellä oli myös rohkeutta kysyä peräänsä lähteneiltä, mitä he halusivat. Yhtä rohkeasti hän esitti siitä oman arvionsa: ”Etsitte minua, koska saitte leipää ja söitte itsenne kylläiseksi”.

Hän tiesi, mitä ihmiset etsivät, mutta ei lähtenyt ratsastamaan suosion harjalla. Kun hänestä haluttiin kuningasta, hän vetäytyi vuorelle.

Leipä oli tuon ajan ihmisille tuttu jumalallisen siunauksen symboli. Monilla oli puute jokapäiväisestä leivästä. Varmasti Jeesus tiesi sen ja myös sen, miten paljon työtä leivän eteen tehtiin. Ohraleipä oli köyhien leipää.

Silti hän halusi saada ihmiset etsimään ohraleivän lisäksi henkisempää ravintoa, ikuista leipää. Se leipä ei täyttäisi vatsaa, vaan avaisi laajemman horisontin, uuden tavan nähdä koko oma elämä ja maailma.

Jeesus tiesi, että köyhimmälläkin ihmisellä on taivaallisen leivän tarve. Meissä on Jumalan nälkä. Kaipaamme sitä, mikä ei voi kadota. Jumala on painanut sinettinsä Jeesukseen. Hän on Jumalan leipä.

Monesti, kun etsit ravintoa henkiseen nälkääsi, loppujen lopuksi petyt. Miksi niin käy?

Sielussasi on Jumalan kokoinen aukko. Mikään muu kuin hän ei voi sitä täyttää. Et voi itse pelastaa itseäsi. Kun sen ymmärrät, säästyt paljolta turhalta vaivalta.

Jeesus sanoo sinulle, että elämässä on yksi vaivannäkö, joka menee kaiken muun ohi. Sinun tulee tavoitella ikuista. Se antaa merkityksen kaikelle muulle ja ohjaa kaikkea sitä, mitä teet. Jeesus sanoo aina uusin tavoin: Tule luokseni, niin saat elämän. Minussa löydät elämän leivän. Minussa on ovi ikuiseen elämään. Minulla on ikuisen elämän sanat.

Jaa tämä artikkeli: