Gurun opissa: Mitä odotat?

Gurun opissa: Mitä odotat?

Maailma muuttuisi, jos Jumalan tahto olisi ohjenuorana.

Ystävät jättivät kotiini pienen koiransa päivähoitoon. Oli liikuttavaa seurata, miten se ikävöi haltijoitaan palaavaksi. Se valpastui jokaisesta äänestä oven takana. Se oli yhdessä hetkessä ovella seisomassa takajaloillaan jännityksestä väristen, kun se kuuli tutut äänet oven takaa.

Mietin, osaanko odottaa mitään yhtä innokkaasti omassa elämässäni. Mitä toivon ja odotan, kun rukoilen? Vieläkö odotan, että Jumala saapuisi elämääni ja muuttaisi sen? Kun rukoilen ja nostan katseeni, näkyykö minussa mitenkään se, mitä kaipaan? Kuvastuuko se jotenkin eleissäni ja teoissani?

Miten syvin kaipauksemme näkyy elämässämme? Odottaako meistä kukaan, että Jumala oikeasti vaikuttaisi elämässämme ja ohjaisi sitä, mitä teemme toisillemme ja mitä maan päällä tapahtuu?

Jeesus toivoi ja rukoili. Hän odotti Jumalan valtakunnan tulemista ja hänen tahtonsa toteumista maan päällä. Hän tunsi olevansa jo sen airut ja ruumiillistuma. Jeesuksessa – hänen sanoissaan ja teoissaan – näemme välähdyksen siitä, miltä elämä ja maailma näyttäisivät, jos Jumalan tahto olisi ohjenuoramme ja odottaisimme häntä elämäämme.

On helppo sanoa, että Jeesus erehtyi odotuksessaan. Maailma ei muuttunut toiseksi. Edelleen vahvimmat ja rikkaimmat loistavat, pienet jäävät jalkoihin.

”Missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään”, Jeesus sanoi. Se pätee yhä. Siellä on kaipauksen valtakunta. Täällä maan päällä Jumalan valtakuntaa pitää aina etsiä alhaalta, lasten ja pienten joukosta, köyhien ja kadotettujen keskeltä. Heidän keskellään Jeesus liikkui ja heille hän näytti, miten rukoilla Isää, joka on taivaissa.

Toisena adventtina voit sytyttää kotonasi kaksi kynttilää toivon merkiksi. Kynttilän sytyttäminen on jo rukousta.

Kun rukoilet, olet yhtä Jeesuksen kanssa. Katsot toisin silmin kaikkea. Rukoilet hänen kanssaan ja sisimpääsi syntyy toisen maailman kaipaus. Se alkaa ohjata askeleitasi. Niin kauan kuin saamme rukoilla, meillä on toivoa.

Jaa tämä artikkeli: