Gurun opissa: Miten kävelystä tulee rukousta?

Gurun opissa: Miten kävelystä tulee rukousta?

Opettele kävelemään rauhassa ja tietoisesti.

Kävely on upea asia. Näet sen lapsen ensi askelista. Hänelle avautuu kokonaan uusi maailma. Kun opettelet kävelemään rauhassa ja tietoisesti, voit saada kosketuksen ensi askelten iloon ja ihmeeseen.

Valitse päivästäsi hetki, jolloin eniten tarvitset pientä taukoa. Lähde silloin ulos kävelylle.

Hengitä raikasta ilmaa ja tunne, kuinka koko olemuksesi elpyy askel askelelta. Solusi saavat happea ja nikamasi ja nivelesi liikettä. Tunne tuulen kosketus ihollasi, avaudu ruskan väreille, lehtien putoamiselle ja askeliesi äänelle.

Kun kävelet ja hengität, olet yhteydessä koko maailmankaikkeuteen, kaikkiin sen hiukkasiin. Taivaskin iloitsee lapsen ensi askelista. Kun lapsi kävelee, taivas tömisee. Kun niin on, on vielä toivoa.

Kun Paavali aikanaan käveli Ateenan Areiopagilla, hän opetti: ”Jumala ei ole kaukana yhdestäkään meistä: hänessä me elämme, liikumme ja olemme.” Ihmeteltyään Jumalan ääretöntä viisautta Paavali huudahti lopulta: ”Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki!”

Kävelyhetkestä voi yksinkertaisesti tehdä rukousta. Hengitä rauhallisesti ja kuuntele askeleitasi. Hae sopiva kävelyrytmi. Älä kävele liian nopeasti.

Kun olet löytänyt luontevan rytmin, voit toistaa mielessäsi Paavalin sanoja kuin rukousmantraa: ”hänessä – elämme – liikumme – olemme.”

Lausu ensimmäisellä askeleella ”hänessä” ja sitten seuraavien kolmen aikana ”elämme – liikumme – olemme.” Tai voit toistaa askeltesi tahdissa Paavalin huudahdusta siitä, miten kaikki on lähtöisin Jumalasta: ”hänestä – hänen kauttaan – häneen.”

Sovita sanat askeliisi – ja elämääsi. Jotta sanat alkavat vaikuttaa sinussa, kävele niiden kanssa ainakin parikymmentä minuuttia.

Pikkuhiljaa askeleesi alkavat kertoa sinulle, mihin olet elämässäsi menossa, keneltä kaikki tulee ja kenen varassa kaikki lopulta on.

Jaa tämä artikkeli: