null Gurun opissa: Miten sydämesi voi tänään?

Gurun opissa: Miten sydämesi voi tänään?

Jumala puhuu sinulle koko olemuksessasi, jos vain maltat kuunnella.

Jumala voi puhua sinulle miltei missä tahansa. Oikeastaan ei ole mitään, minkä kautta Jumala ei voisi sinua koskettaa. Jumala etsii sinua kaikessa, minkä kohtaat.

Jossakin sisälläsi tiedät, että sinä tarvitset Jumalaa enemmän kuin mitään muuta elämässäsi. Yhtä lailla Jumala tarvitsee sinua. Sinua ei olisi, ellei Jumala kaipaisi sinua. Kuuntelemalla elämääsi opit kaiken, mitä siitä tarvitsee tietää. Kuuntelemalla omaa ruumistasi, mieltäsi, sydäntäsi ja sieluasi saat selville, mitä sinulle kuuluu ja mitä tarvitset.

Seuraavan harjoituksen olen oppinut englantilaiselta hengelliseltä ohjaajalta Henry Morganilta.

Istu mukavasti ja rentoudu. Anna sitten aikaa muutamalle kysymykselle.

Kysy itseltäsi: Miten ruumiini voi tänään? Mitä kehoni sanoo minulle? Onko se väsynyt? Onko siinä kipua? Onko se jännittynyt? Onko se täynnä energiaa? Kaipaako se lepoa? Olenko janoinen tai nälkäinen? Olenko kylläinen? Mitä Jumala tahtoo sanoa minulle tänään kehoni kielellä?

Kysy itseltäsi: Mitä mielessäni liikkuu tänään? Mitä ajattelen? Olenko läsnä tässä hetkessä vai valtaako joku muu mieleni? Onko se täynnä ajatuksia? Kaipaako se lepoa? Mitä Jumala sanoo siinä, mitä mielessäni liikkuu?

Kysy itseltäsi: Miten sydämeni voi tänään? Mitä se tuntee? Onko se täynnä rakkautta? Tunnenko sydämessäni vihaa tai ärtymystä? Vai tuntuuko se kylmältä, niin ettei siellä mikään tunne liikahda? Vai onko se täynnä energiaa ja elämäniloa? Onko se toiveikas, odotusta täynnä? Mitä Jumala sanoo minulle sydämessäni?

Kysy itseltäsi: Miten on sieluni laita tänään? Tuntuuko se elävältä vai kuivettuneelta? Kaipaako se syvää kosketusta? Tunteeko sieluni itsensä haavoittuneeksi, Jumalan hylkäämäksi? Tuntuuko Jumala kaukaiselta vai läheiseltä? Mitä Jumala tahtoo sanoa minulle sieluni sopukoissa?

Lopuksi kysy itseltäsi: Miten voin tänään? Mitä Jumala sanoo minulle koko olemuksessani? Mihin Jumala minua tänään kutsuu? Mitä vastaan? Mikä rukous siitä syntyy?

Jaa tämä artikkeli: