null Gurun opissa: Päästä irti

Gurun opissa: Päästä irti

Jeesus kehottaa seuraajiaan irrottautumaan kaikesta siitä, mikä sitoo. Tien päällä on hyvä kulkea kevyin varustuksin huomisesta murehtimatta.

Jeesus oli sisäisesti vapaa. Hän ei pitänyt kiinni mistään paitsi siitä, että oli kuuliainen Isälleen.

Emme me elämässämme kaikkea jätä, ikinä. Aina on jotain, mistä pidämme kiinni. Jeesuksen sanojen mietiskely pysäyttää meidät ajattelemaan, onko kaikki se, mistä pidämme kiinni, meille tarpeen, ja mikä on tarpeeksi. Mitä pidämme luovuttamattomana, koskipa se ihmisiä, esineitä, omaisuutta, mainetta tai uskomuksiamme? Kerran sen kaiken joka tapauksessa jätämme.

Ei voi päästää irti siitä, mitä pitää tärkeänä, ellei ole luottamusta johonkin vielä tärkeämpään. Jeesuksen oppilaat eivät vain jättäneet taakseen kaikkea, he seurasivat Mestariaan. Hänen seurassaan he oppivat, mitä luovuttaminen ja uuden löytäminen tarkoitti.

Jumalaan luottaminen ei ole takertumista. Mitä enemmän luotamme Jumalaan, sitä enemmän olemme valmiit päästämään irti kaikesta siitä, mikä meitä sitoo.

Vähitellen olemme valmiit päästämään irti siitäkin, mitä Jumalasta ennen uskoimme, uskaltaaksemme jättää elämämme sellaisen Jumalan käsiin, jonka armolla ja rakkaudella ei ole mitään äärtä eikä rajaa. Se, että on valmis luovuttamaan kaiken Jumalan haltuun ja sanomaan ”Muuta minulla ei ole kuin sinut”, vie aikaa, kenties koko elämän.

Jätä kaikki, ja löydät kaiken. Päästä irti, niin opit rakastamaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.