null Gurun opissa: Voinko löytää alkulähteille?

Gurun opissa: Voinko löytää alkulähteille?

Kun herkistät korvasi, voit kuulla Pyhä Hengen muistuttavan, mistä olet lähtöisin.

Kyyhkynen on Pyhän Hengen vertauskuva. Se tulee Jeesuksen kastekertomuksesta. Kun Jeesus oli kastettu ja hän nousi joesta, taivaat aukenivat ja Jumalan Henki laskeutui kyyhkysen tavoin ja asettui hänen päälleen.

Sillä hetkellä Jeesukselle sanottiin: ”Sinä olet minun rakas Poikani, sinuun minä olen mielistynyt.”

Aina kun rukoilet, Pyhä Henki muistuttaa: Sinä olet poikani, tyttäreni – muistan sinut.

Sinut on kastettu Jeesuksen nimeen. Olet hänen nimensä suojassa, Jumalan muistissa. Kukaan ei voi muistaa sinua niin kuin hän.

Pyhä Henki on syvin muistisi, joka palauttaa mieleesi, mistä olet lähtöisin. Pyhä Henki tekee Jeesuksen sinulle läsnäolevaksi aina uudestaan. Jeesus ei vain ole kanssasi, vaan hän tulee asumaan sinuun, syntyy sinussa.

Jumala etsii sydäntäsi, katsettasi ja kättäsi.

Keväisessä metsässä voit kuulla sepelkyyhkysten matalan, nousevan ja laskevan huhuilun. Anna sen hidastaa askeleesi ja herkistää korvasi. Suo sen palauttaa mieleesi vedenpaisumus ja Nooan arkki.

Aikanaan kalliokyyhky kesytettiin ihmisten viestinviejäksi suunnistustaitonsa ansiosta. Nooa lähetti kyyhkysen arkista saadakseen tietää, joko maa oli tullut esiin veden alta.

Toisella kerralla kyyhkynen palasi ja toi nokassaan oliivin oksan. Siitä tuli arkin pakolaisille pelastumisen symboli.

Hengen kyyhkynen viittaa myös luomiseen, siihen hetkeen, kun ”maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä”. Juutalaiset rabbit ja vanhat kirkkoisät ovat verranneet alkukaaoksen yllä liitelevää Henkeä lintuemoon, joka hautoo pesässään ja huolehtii poikasistaan.

Kyyhkynen muistuttaa Jumalan äidillisestä puolesta, siitä, että hän tahtoo pitää huolta kaikesta elämästä ja vetää kaikki helmaansa.

Jumala etsii sydäntäsi, katsettasi ja kättäsi. Hän haluaa koskettaa sinua. Hän laskeutuu sinne, missä rukoilet häntä. Se on helluntain ihme.

Voit aloittaa päiväsi rukoilemalla: ”Elävän Jumalan Henki. Virkistä minut kuin aamunkaste. Avaa minut. Anna sanasi muuttaa minut. Täytä minut. Ota käyttöösi.”

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Ei tarvitse kuin rakastaa

Hengellisyys

Jeesus ei jätä yksin satutettuja, pelokkaita ja elämän kolhimia.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.