Häämenu nyyttärityylillä

Häämenu nyyttärityylillä

Häälahjaksi ruokaa ja kukkia? Nyyttikestihäissä kaikki saavat osallistua järjestelyihin.

Häiden menun voi järjestää myös rennolla kädellä ja huokeasti. Samalla vieraat pääsevät osallistumaan nyyttikestihengessä kattauksen kokoamiseen. Jos idea tuntuu hyvältä, voi juhlatarjoilun toivoa vaikka häälahjaksi.

Nyyttärimenu kootaan pyytämällä etukäteen vieraita tuomaan tarvittavat aineet tai valmiit ruoat. Etukäteissuunnittelulla varmistetaan se, että juhlapöydästä löytyy kymmenen kuivakakun ja patongin sijaan monipuolinen ja hääparin näköinen kattaus.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa hyödyntää ihmisten erityisosaaminen ja ruoanlaittobravuurit. Jollakin on vuosikymmenien kokemus karjalanpiirakoiden leipomisesta, toinen taitaa kalan savustamisen tai tuntee boolireseptit.

Kaikki eivät välttämättä innostu ruoanlaitosta. Siinä tapauksessa voi pyytää tuomaan juhlapaikalle esimerkiksi kukkia maljakkoineen, koristeita tai pöytäliinat ja servetit. Varmista itse, että paikan päällä on tarvittavat kylmätilat, ruokailuvälineet ja tarjoiluastiat. Muista varata aikaa myös itse kattauksen kokoamiseen.

 

Hääkakku osissa

(n. 8 hengelle)

  • uuninpellin kokoinen pala kakkupohjaa
  • 0,5 dl mehua kostukkeeksi
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl hedelmäsalaattia tai marjoja
  • koristeeksi nippu minttua ja 1 dl paahdettuja mantelilastuja

Tämä kakku kootaan juuri ennen tarjoilua paikan päällä. Voit pyytää yhtä vieraista tuomaan kakkupohjan, toista valmiiksi vatkatun kermavaahdon ja kolmatta hedelmäsalaatin tai marjoja.

Kakun voi jättää perinteisen kakun muotoon, tai siitä voi leikata piparkakkumuotilla sydämen muotoisia leivoksia.

Kostuta kakkupohja mehulla, kasaa päälle kermavaahto ja hedelmäsalaatti tai marjat. Koristele mintunlehdillä ja kuivalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla.Voit muokata kakkua omaan makuun sopivaksi lisäämällä esimerkiksi marenkia, suklaavaahtoa tai kinuskia ja vaihtamalla hedelmiä.


Karpalokuohuva

(n. 10 hengelle)

  • 1,5 l karpalon makuista kivennäisvettä
  • 3 dl jäisiä karpaloita
  • 2 rkl sokeria
  • (0,5 dl kirkasta alkoholia)

Murskaa 2 dl kohmeisia karpaloita yhdessä sokerin kanssa niin, että karpaloista lähtee mehu liikkeelle. Jos haluat maljasta alkoholipitoisen, voit lisätä mukaan tässä vaiheessa myös alkoholin. Annostele seos kuohuviinilasien pohjalle ja lisää mukaan muutama kokonainen jäinen karpalo koristeeksi. Kaada päälle kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.

 

Salaattipöytä

Pyydä vieraita tuomaan esimerkiksi omat lempisalaattinsa tai raaka-aineita vihersalaatteihin. Yhtenä esimerkkinä tässä on couscous-salaatti. Jos salaatit tehdään vasta paikanpäällä, muista varata myös leikkuulautoja ja veitsiä.

Couscous-salaatti

(n. 8 hengelle)

  • 4 dl couscousta (valmista pakkauksen ohjeen mukaan)
  • 2 tlk fetajuustoa
  • 2 nippua korianteria
  • 4 tomaattia
  • 2 kurkkua
  • suolaa
  • pippuria

Jaa tämä artikkeli: