Hääyössä 21 paria sanoi toisilleen tahdon
Allan ja Seija Lehtisellä on yhteistä taivalta takanaan 23 vuotta.

Allan ja Seija Lehtisellä on yhteistä taivalta takanaan 23 vuotta.

Hääyössä 21 paria sanoi toisilleen tahdon

Pyhän Laurin kirkossa vietettiin perjantaina 19.9. kuudetta kertaa vuosittaista Hääyö-tapahtumaa.

Leudossa syyskuun illassa vihkivuoroaan saapui jonottamaan 21 paria. Kirkon kivimuurien sisälläkin tunnelma oli lämmin, kun ensimmäisenä musiikkina kajahti ilmoille Mendelssohnin häämarssi näytelmästä Kesäyön unelma.

Eri-ikäisistä pareista osa oli tullut hyvinkin kaukaa, osa taas, kuten pakkalalaiset Seija ja Allan Lehtinen, hyvinkin läheltä. 

– Jossakin vaiheessa meille syntyi ajatus, että tämä voisi olla kiva tilaisuus mennä naimisiin. Olemme olleet 23 vuotta yhdessä ja nyt päätimme sitten toteuttaa tämän, Seija Lehtinen kuvailee.

Pariskunta kertoi aikeistaan ystäville ja sukulaisille noin viikkoa aikaisemmin, ja juuri ennen vihkimistä olo oli ihmeen rauhallinen.

– Kävimme viime sunnuntaina täällä kuuntelemassa kuulutuksia ja sen myötä sitä alkoi sitten vähitellen uskoa, että vihkiminen toteutuu.

Petri ja Hanna Paajanen kertoivat puolestaan kuulleensa tilaisuudesta, kun heidän ystävänsä oli avioitunut siinä kolme vuotta sitten. Petri Paajasen mukaan Hääyö oli heille helppo ratkaisu muun muassa siksi, että erillistä vihkiaikaa ei tarvinnut varata.

– Mutta koko vuosi tätä on kyllä nyt odotettu, Hanna Paajanen tiivisti parin tunnelman.

Pääkaupunkiseudun vanhimmassa rakennuksessa, Pyhän Laurin kirkossa, järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäinen Hääyö vuonna 2009. Sen jälkeen Hääyön idea vaivattomasta, mutta silti ainutkertaisesta avioliittoon vihkimisestä on levinnyt eri puolille Suomea.

 

Teksti Elina Kuitto

Kuvat Markku Mattila

 

Jaa tämä artikkeli: