null Hae oma Luukas!

Hae oma Luukas!

Ensin tuli Luukas Härkönen, mystinen Facebook-hahmo ja blogin pitäjä, joka kyseli ihmisten kokemuksia Jumalan Pojasta. Sitten kaikki tänä vuonna 18 vuotta täyttävät helsinkiläiset kirkkoon kuuluvat nuoret saivat postitse Luukkaan, näyttävän näköisen aikakauslehden.

Myöhemmin Luukas-lehti ilmestyi kaikkien luettavaksi osoitteeseen http://uskotoivorakkaus.fi/luukas, josta sen voi tilata myös paperiversiona.

Eikä siinä vielä kaikki: tuhansittain lehtiä on toimitettu myös Vantaalle oppilaitoksissa ja Pipliasta päähän ja sydämeen -tapahtumassa 15.–17.5. jaettaviksi. Mutta mistä on oikein kyse? Ja miksi juuri Luukas?

Luukas Härkönen ja Luukas-lehti ovat osa Helsingin seurakuntien Usko toivo rakkaus -kampanjaa. Mukana hankkeessa on myös Suomen Pipliaseura.

Marika Villikka Suomen Pipliaseurasta kertoo, että Luukkaan esilläoloon on monia syitä. Luukkaan evankeliumi on monelle joulukertomuksestaan tuttu. Lisäksi Jeesuksen elämä, toiminta, opetukset ja vertaukset ovat siinä selkeästi esillä, joten se on hyvä aloituspaketti kristinuskoon tutustujalle.

Luukas-lehdessä evankeliumi esitellään ja tuodaan nykyaikaan lehtijutuiksi pilkottuna. Lehdessä on muun muassa totaalikieltäytyjän ja teininä äidiksi tulleen nuoren naisen haastattelut sekä juttuja, joissa käsitellään masennusta, radikalismia ja sitä, millaisissa erikoisissa paikoissa helsinkiläiset ovat rukoilleet.

Luukas-lehden esikuva on ruotsalainen aikakauslehti, jossa on samalla tyylillä käsitelty koko Raamattu. Varat pramean Luukkaan tekoon saatiin yksityishenkilöltä, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.