null Halleluja, mikä dieetti!

Halleluja-voi tehdään öljyistä ja pähkinöistä.

Halleluja-voi tehdään öljyistä ja pähkinöistä.

Halleluja, mikä dieetti!

Raamattu käteen ja keittiöön! Hallelujah Diet eli Halleluja-dieetti pohjautuu Herran sanaan. Genesiksessä Jumala opastaa vastaluotuja ihmisiä: ”Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne. (1. Moos. 1:29)

Ja siementä tulee Halleluja-dieettiä noudattavan syödä. Dieetti sisältää 85 prosenttia raakaruokaa ja 15 prosenttia kypsennettyjä raaka-aineita. Raamatulliset edellytykset täyttäviä ruoka-aineita ovat muun muassa pavut, pähkinät, hedelmät, leipä, pasta ja riisi. Kieltolistalla ovat kahvi, maitotuotteet, liha ja kananmunat.

Dieetti sai alkunsa Yhdysvalloissa vuonna 1976, kun baptistipastori George Malkmus sairastui paksusuolensyöpään. Pastori selätti syövän raakaravinnolla ja porkkanamehulla ja kirjoitti ensimmäisen kirjansa Why Christians Get Sick? (Miksi kristityt sairastuvat?).

Kirjan luki myös Rhonda Jean, joka pudotti pastorin opeilla painoaan lähes 40 kiloa. Painonpudottajasta ja pastorista tuli pari vuonna 1992.

Sen jälkeen Malkmus on kirjoittanut toisen kirjansa God’s Way to Ultimate Health (Jumalan tie äärimmäiseen terveyteen) ja perustanut laihdutuskeskuksen entisen raamattukoulun tiloihin. Keskuksessa toimii pikaruokapaikka Hallelujah Acres Cafe, jonka ruokalistalta löytyvät muun muassa Halleluja-voimasalaatti ja taivaallinen hummus.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.