Hämeenkylän kirkon korjauksen vaihtoehdot halutaan tutkia
Hämeenkylän kirkon julkisivu odottaa korjausta. Kuva: Jani Laukkanen

Hämeenkylän kirkon julkisivu odottaa korjausta. Kuva: Jani Laukkanen

Hämeenkylän kirkon korjauksen vaihtoehdot halutaan tutkia

Hämeenkylän seurakuntaneuvosto on tyytymätön Vantaan yhteisen kirkkoneuvoston päätökseen Hämeenkylän kirkon julkisivun korjaamisesta. Kirkkoneuvosto päätti 8.10., että kirkon eteläinen julkisivu päällystetään metalliprofiililla. Korjaustyöt on tarkoitus aloittaa ensi keväänä.

Hämeenkylän seurakuntaneuvoston mielestä päätöksessä on ohitettu rakennustaiteelliset arvot ja ratkaisuun on päädytty yksipuolisesti taloudellisin perustein. Siksi kirkon alkuperäinen ulkonäkö on vaarassa muuttua arkkitehtuuriltaan halvaksi. Seurakuntaneuvosto ehdottaakin määrärahan myöntämistä, jotta eri korjausvaihtoehdot ja niiden kustannukset voitaisiin perusteellisemmin tutkia.

Hämeenkylän kirkon julkisivu kallistuu sisäänpäin, minkä vuoksi se on alttiina kosteudelle. Kosteus on aiheuttanut pakkasrapautumaa, jonka seurauksena julkisivusta on pudonnut paloja. Vahinkojen ehkäisemiksi osa julkisivusta suojattiin peltiverhoukselle keväällä 2012. Kuntotutkimuksessa on havaittu, että suunnitelmista poiketen vuonna 1992 rakennetun kirkon julkisivutiilet eivät olekaan pakkasenkestäviä.

Jaa tämä artikkeli: