Hanhenmaksan tuotanto on julmaa
Vantaan Laurissa oli muutama viikko sitten kirjoitus, jossa ehdotettiin ruoaksi hanhenmaksavoileipiä. Onkohan kirjoittaja tietoinen siitä, että hanhenmaksa tuotetaan monissa Euroopan maissa julmalla ankkojen ja hanhien pakkosyötöllä ja että tätä maksaa tuodaan myös suomalaisiin kauppoihin? Menetelmä on meillä kielletty, mutta tuotteiden tuontia ei ole.
Ihmettelenkin kovasti, miksi uskonnollinen lehti ehdottaa tällaista. Eikö Raamattu käske viljelemään ja varjelemaan? Eläinten pakkosyöttö ei kuulosta kummaltakaan.
Olen artikkelin luettuani todella iloinen, etten maksa veroja Vantaan seurakuntiin, sen verran järkyttävää oli lukea tällaista tekstiä uskonnollisesta lehdestä. Yleensäkin toivoisin, että eläinten tappamista edellyttävät ruokaohjeet jätettäisiin julkaisuistanne pois jo ihan ilmastonmuutoksenkin kannalta.
H. T. Arvonen
filosofian maisteri
Jaa tämä artikkeli: