Hauska vaalianimaatio innostaa äänestämään seurakuntavaaleissa
Pyhän kabinetin hahmot kokoontuvat väittelemään kirkon asioista kahvikupin ääressä.

Pyhän kabinetin hahmot kokoontuvat väittelemään kirkon asioista kahvikupin ääressä.

Hauska vaalianimaatio innostaa äänestämään seurakuntavaaleissa

Neliosainen animaatiosarja Pyhä Kabinetti tuo pilke silmäkulmassa esille kirkon moniäänisyyttä ja rohkaisee kirkon jäseniä äänestämään seurakuntavaaleissa. MTV:n seurakuntavaalit -verkkosivuilla julkaistavan animaatiosarjan taustavaikuttajina ja tilaajina ovat Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakunnat.

Sarjassa neljä eri-ikäistä pääkaupunkiseudulla asuvaa hahmoa vaihtavat kahvikupin ääressä mielipiteitä kirkosta ja seurakuntien tavasta toimia.

Mahtuvatko avomieliset ja perinteiset, homot ja hipsterit samaan kirkkoon? Mihin kirkko rahansa käyttää? Millaiseen kirkon toimintaan ihmiset osallistuisivat? Joogamessuun vai perinteiseen sunnuntain kello 10 jumalanpalvelukseen? Autetaanko ihmisiä koti- vai ulkomailla?

Sarjan on käsikirjoittanut satiirisen Pasila-animaatiosarjan ja Kukkia ja sidontaa -elokuvan tekijäjoukoissa vaikuttanut Melli Maikkula.

Hahmoille äänensä antavat näyttelijät Juhani Muje, Marja Packalen, Peter Pihlström ja Katja Küttner.

Animaatiot tuotettiin yhteistyössä tallinnalaisen tuotantoyhtiön Wunderland 372:n ja mainostoimisto Sherpan kanssa.

– Vaalien aihepiirit liittyvät kaikkien arkeen, ei vain kirkkoon kuuluvien, sillä kirkko pitää yllä yhteiskunnallisia rakenteita tarjoamalla tukea ja toimintaa. Perheneuvonta sekä lapsi- ja nuorisotyö ovat tästä hyvät esimerkit, joille on todistetusti tilausta, kertoo seurakuntavaalien markkinointia toista kertaa työstävän mainostoimisto Sherpan toimitusjohtaja Pauli Waroma.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 27.–31.10. ja vaalipäivä 9.11.
Sarjan jaksot julkaistaan neljänä peräkkäisenä maanantaina 6., 13., 20. ja 27.10. ensimmäisenä MTV:n verkkosivuilla mtv.fi/seurakuntavaalit.

Videot löytyvät myös Youtubesta.

http://www.youtube.com/watch?v=mSG16neopfs

Jaa tämä artikkeli: