Helsingin seurakunnat myönsivät 57 000 euroa kouluikäisten auttamiseksi Syyriassa
Helsinkiläisten kirkollisveroeuroja käytetään lasten auttamiseen muun muassa Homsissa. Kuva: Wikimedia Commons

Avustusohjelmalla kunnostetaan kouluja vammaisystävällisiksi.

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt Kirkon ulkomaanavulle 57 000 euroa avustustyöhön Syyrian hädänalaisten lasten auttamiseksi.

Ulkomaanapu toteuttaa avustustyönsä yhdessä ortodoksisten yhteistyökumppaneittensa, International Orthodox Christian Charities (IOCC) -järjestön sekä Antiokian kreikkalaisortodoksisen patriarkaatin (GOPA), kanssa.

Syyriassa on noin kolme miljoonaa lasta maansisäisinä pakolaisina, joista satojatuhansia asuu piiritetyillä alueilla.

Syyrian avustusohjelmalla kunnostetaan kouluja eri puolilla Syyriaa, kuten luoteisessa Latakiassa ja koillisessa Hassakeh'ssa sekä Homsissa, joka sisällissodan alkuvaiheessa oli kapinallisten hallussa.