null Helsingin seurakuntayhtymän budjetti pienenee

Piispa Irja Askola saarnasi Helsingin tuomiokirkossa syyskuussa. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Piispa Irja Askola saarnasi Helsingin tuomiokirkossa syyskuussa. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntayhtymän budjetti pienenee

Seurakunnilla on ensi vuonna käytössä 89 miljoonaa euroa, kun budjetti on aiemmin ollut noin 100 miljoonaa.

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti torstaina 8.12. Helsingin seurakuntayhtymälle ensi vuodeksi aiempia vuosia pienemmän talousarvion. Kun tähän asti on totuttu noin sadan miljoonan budjettiin, seurakunnilla on ensi vuonna käytössä yhteensä 89 miljoonaa euroa.

Summa on linjassa kolmevuotisen 15 prosentin säästöohjelman kanssa, jossa vähennys kuluvalle vuodelle oli kolme prosenttia ja ensi vuodelle viisi prosenttia. Vuodeksi 2018 on kaavailtu vielä seitsemän prosentin vähennystä. Tämän kolmannen vaiheen monet seurakunnat ovat kokeneet vaikeaksi, ellei mahdottomaksi, toteuttaa ilman irtisanomisia, joita on kuitenkin päätetty olla käyttämättä.

Budjettia ei nielty purematta, vaikka se ensi vuoden osalta hyväksyttiinkin. Budjettikäsittelyn aikana valtuusto hyväksyi viisi eri pontta, joissa edellytetään, että ennen seuraavan vuoden budjetista tehtäviä päätöksiä selvitetään muun muassa investointisuunnitelmien ajoituksia, kiinteistöjen myyntitulojen vaikutuksia ja sitä, millä keinoin voidaan välttyä irtisanomisilta henkilöstöä vähennettäessä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.