null Helsingin seurakuntien leirikeskukset pidetään kiinni pääsiäisen yli koronapandemian vuoksi

Kellokosken juhlatalo kuuluu Helsingin seurakuntien leirikeskuksiin, joiden toiminta on tauolla.

Leirikeskusten toiminta on ollut tauolla jo joulu-tammikuun.

Pääsiäiseen ulottuva leiritauko vaikuttaa etenkin hiihto- ja pääsiäislomaksi suunniteltuihin rippileireihin. Seurakuntien leirivastaavat ovat lähipäivinä ja -viikkoina yhteyksissä leiriläisiin ja heidän huoltajiinsa.

Yhteisen seurakuntatyön johtajan Stefan Forsénin mukaan seurakunnissa haluttiin odottaa päätöksen pohjaksi terveysviranomaisten, kaupungin ja ministeriön suosituksia.

– Kun nyt on selvää, että myös lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat, joudumme huomioimaan tämän myös leiriemme järjestelyissä.

Sulku koskee Kellokosken juhlatalon sekä Lohirannan, Korpirauhan ja Porkkalan leirikeskuksia. Seurakuntien leirikeskuksista Kivisaari ja Lekholmen ovat käytössä vain kesäkaudella.

Leiritoiminta pyritään käynnistämään mahdollisimman nopeasti, jos koronatilanne muuttuu myönteisesti niin, että viranomaiset voivat lieventää nyt voimassa olevia rajoituksia.