Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraksi yhdeksän hakijaa
Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaan kuuluvat myös tuomiorovastin tehtävät.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran virkaan kuuluvat myös tuomiorovastin tehtävät.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraksi yhdeksän hakijaa

Kirkkoherra valitaan todennäköisesti keväällä. Valittu henkilö toimii myös tuomiokapitulin varapuheenjohtajana ja piispan sijaisena.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraksi ovat hakeneet Marja Heltelä, Martti Häkkänen, Jussi Koivisto, Kari Latvus, Reijo Liimatainen, Ari Paavilainen, Seppo Sattilainen, Jouni Turtiainen ja Jari Uimonen.

Tuomiokapituli antaa hakijoista lausunnon, minkä jälkeen Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto valitsee kirkkoherran.

Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra on erityisasemassa hiippakunnan kirkkoherrojen joukossa, sillä hänen virkaansa kuuluvat myös tuomiorovastin tehtävät. Tuomiorovasti on tuomiokapitulin jäsen ja sen varapuheenjohtaja. Hänellä on myös hiippakuntavaltuustossa läsnäolo- ja puheoikeus. Kun piispanvirka on avoinna tai piispa on estynyt hoitamaan tehtäväänsä, tuomiorovasti on hänen sijaisensa kiireellisissä ja välttämättömissä asioissa.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa on yli 30 000 jäsentä, ja sen alueella asuu yli 50 000 ihmistä. Seurakunnassa on yli 60 palkattua työntekijää, joista pappeja on 12. Lisäksi seurakunnassa toimii yli 800 vapaaehtoista.

Uusi kirkkoherra valitaan todennäköisesti keväällä. Tuomiokirkkoseurakunnan nykyinen kirkkoherra Matti Poutiainen jää eläkkeelle 1. syyskuuta.

Juttua on laajannettu 16.1. kello 9.10.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi