Henki kulkee rullalaudalla
Yllättävä yhdistelmä: Jeesus ja skeittilauta.

Yllättävä yhdistelmä: Jeesus ja skeittilauta.

Henki kulkee rullalaudalla

Jos Jeesus palaisi takaisin maan päälle, hän olisi skeittaaja.

Australialainen taiteilijapariskunta Gillie&Marc löytää Jeesuksen ja rullalautailijoiden välillä yllättäviä yhteyksiä: Jeesus oli nuorisokapinallinen, hengaili hylkiöiden kanssa eikä etsinyt valtaa.

Skeittiteologian pohjalta syntyi 175 senttiä korkea lasikuituinen skeittarivapahtajaveistos, jonka kaksikko kuljetti skeittipuistoon, katedraalin eteen ja ghettoon.

Katu- ja graffititaiteilija Adri tyytyi puolestaan ikuistamaan suurisilmäisen, skeittilaudalla kikkailevan Jeesuksen brooklynilaiseen seinään New Yorkissa.

Brandon Moore on vasta 15-vuotias, mutta jo nyt kadehdittavan taitava skeittari. Kaveriporukkansa kanssa hän teki videon, jossa Jeesukselta näyttävä mies tekee ihmeitä rullalaudallaan.

Jotkut nuoret pääsevät lautailemaan hyvinkin kirkollisessa ympäristössä, tarkemmin sanottuna kirkossa. Englannin Surreyssä nuoriso skeittaa vanhassa kappelissa. Hollannissa entisestä roomalaiskatolisesta kirkosta on kunnostettu huippuluokan skeittihalli paikallisen St. Eusibeuksen seurakunnan siunauksella.

Jaa tämä artikkeli: