Herätysliikeväki perusti verkoston seurakuntavaaleihin

Herätysliikeväki perusti verkoston seurakuntavaaleihin

Uusi valtakunnallinen Usko ja yhteys -verkosto kokoaa marraskuun seurakuntavaaleihin ehdokkaita, jotka ovat aktiivisia esimerkiksi herätysliikkeissä tai lähetysjärjestöissä. Vantaalta verkostoon on liittynyt Sanasta Elämään -ryhmä.

Sanasta Elämään -ryhmä lähti liikkeelle Tikkurilan seurakunnasta vuoden 2006 seurakuntavaaleissa. Viime vaaleissa ryhmällä oli ehdokkaita myös Hakunilan ja Korson seurakunnissa.

Ryhmän puuhamies Jarno Tepora kertoo, että tuleviin vaaleihin ehdokaslistoja kootaan lisäksi ainakin Rekolan ja Vantaankosken seurakuntiin. Samalla näissä seurakunnissa toimineet avoimet ryhmät repeävät, sillä osa niiden luottamushenkilöistä on siirtymässä Sanasta Elämään -listoille.

– Luulen, että yksi iso tekijä taustalla on ollut lähetysmäärärahojen leikkaaminen. Se on ollut iso vedenjakaja ja koskee kaikkia seurakuntia yhteisesti, Tepora sanoo.

Markku Nieminen on ollut kuluvalla kaudella Avoimen seurakunnan luottamushenkilönä Rekolassa. Tulevissa vaaleissa hän on ehdolla Sanasta Elämään listalla. Niemisen mukaan suurin osa nykyisistä avoimen ryhmän luottamushenkilöistä on vaihtamassa ryhmää.

Taustalla on se, ettei avoimella ryhmällä ole ollut yhtenäistä kantaa lähetysjärjestöjen tukemiseen, vaan sen edustajat ovat voineet äänestää kukin oman näkemyksensä mukaan. Sanasta Elämään -ryhmä sen sijaan on vastustanut avustusten lopettamista viideltä lähetysjärjestöltä.

– Minulle on tullut paljon palautetta pettyneiltä äänestäjiltä. Toivottavasti tämä selkeyttää äänestäjien valintaa, Nieminen sanoo.

Usko ja Yhteys -verkosto on julkistanut kuusi periaatetta, joihin se kutsuu ehdokkaita sitoutumaan. Ne ovat: Luotamme Raamattuun. Rakennamme kotia. Lähdemme ja lähetämme. Etsimme ja kutsumme. Rakastamme lähimmäistä. Puolustamme perhettä.

Jaa tämä artikkeli: