null Hiljentymistä kampuskuhinan vastapainoksi – opiskelijan kolme menovinkkiä

"Seurakuntaneuvoston jäsenenä toivoisin kuulevani enemmän seurakuntalaisten ääntä. Jos seurakunnassa on edessä jokin iso päätös, toivoisin että seurakuntalaisille annettaisiin mahdollisuus vaikuttaa. Tapiolassa hyvä esimerkki tällaisesta toiminnasta oli kesällä järjestetty kirkon peruskorjaukseen liittynyt Kirkko remonttiin -ilta.". Kuva: Jukka Granstrom

Hiljentymistä kampuskuhinan vastapainoksi – opiskelijan kolme menovinkkiä

Vilja Kauntola poimi kolme menovinkkiä Espoon seurakuntien tapahtumista. Kauntola asuu Otaniemessä ja opiskelee kemiantekniikkaa.

1. Risteysmessu on matalan kynnyksen messu. Meno on rentoa, musiikki muutakin kuin virsiä, messu on sopivan mittainen ja etkojen ja jatkojen ohjelma vaihtelevaa, mutta antoisaa. Risteysmessut on suunnattu kaikille, ja messun tekemiseen pääsee osallistumaan itsekin, jos vain haluaa.

2. Opiskelujen tai kesätöiden keskellä kaipaan ajoittain hiljentymisen ja rauhoittumisen hetkiä. Aina ei aika kuitenkaan riitä kokonaiseen jumalapalveluksen ja toisaalta kotioloissa rauhoittuminen on joskus haastavaa. Sellaisissa tilanteissa poikkean yleensä vaikka viideksikin minuutiksi istumaan kirkon tai kappelin penkkiin. Yksi kaunis kappeli sijaitsee esimerkiksi kätevästi kauppakeskus Isossa Omenassa.

3. Millainen tapiolalainen nuori olisinkaan, jos nostaisi Tapiolan omia nuorten iltoja? Ilta on mukava paketti hauskanpitoa ja hiljentymistä lämpimällä ja turvallisella meiningillä. Kävijöiden ikähaarukka on laaja – tämän kesän riparilaisista meihin nuoriin aikuisiin saakka.

Mihin seurakunnan tapahtumaan osallistuit viimeksi?

Viimeksi osallistuin Tapiolan nuorten iltaan, joissa olen käynyt läpi koko kesän. Nuorten illat ovat helppo tapa pitää seurakunta lähellä omaa arkea. Muutenkin tulee osallistuttua aktiivisesti nuorten ja nuorten aikuisten toimintaan, esim. messuun ja leireille. Positiivisesti mieleen on jäänyt etenkin viime keväänä järjestetty nuorten aikuisten leiri.

Jaa tämä artikkeli: