null Historian lehti

Historian lehti

Kuuntele, historia havisee. Vuosisadat läpättävät lehtiössä, sodat ja rauhat poimuilevat maanjäristysten ja hyökyaaltojen lomassa, kun mittaan vuosia, muutoksen kantomatkaa.

Nälkä ja kylläisyys eivät ole jakaantuneet täällä tasan, eivätkä rakkaus ja viha. Maailman kainalon alta pursuaa kuollutta kudosta, vaikka sen suusta valuu elämisen äänekäs virta.

Luulitko, sydänpolo, että vasta nyt pitää oikeasti pelätä? Että ennen kaikki oli toisin?

Katso tarkemmin. Kaikkea, mitä näet, on ollut maailmassa aina. Yhtäkkiä ja arvaamatta ovat kokonaisten kansojen kohtalot kääntyneet, lapset ovat etsineet itkien äitejään, isät lähettäneet pala kurkussa poikansa elämän erämaihin, ylempi astunut alempansa lakoon ja ase puhunut. Päivissä mitattu elämä on ollut alennusmyynnissä jo tuhannet vuodet, ja luonto on kahmaissut kyselemättä kourallaan sieltä täältä.

Sen seitsemää sovintoa on tässä maailmassa edeltänyt sen seitsemän riitaa. Jos et usko, kysy maailman toreilta, mitä ovat omin kivin todistaneet.

Järeinkin aate murenee. Tuhoisat pedot hiipivät lopulta rotkoihinsa. Uhkakuvat, jotka pimensivät koko taivaan, ovat eräänä päivänä pilvenhattaroita.

En minä ole ensimmäinen, jonka pitää valita, kumpaa ruokin, hyvää vai pahaa. Mutta minun on tehtävä se valinta taas tänään.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.