null Hitaasti virkaten

Rentoutta patalapuilla.

Rentoutta patalapuilla.

Hitaasti virkaten

Patalapun tekemisestä monella on omakohtaista kokemusta, kiitos kansa- ja peruskouluissa virkattujen vänkyröiden lappujen. Jos käsityöinnostus ei vielä koulunpenkillä syttynyt, kannattaa antaa virkkaamiselle uusi mahdollisuus. Parhaimmillaan virkkaaminen on rentouttavaa ja nautinnollista puuhaa. Se tekee hyvää aivoille ja on kannanotto hitaamman elämän puolesta.

Inspiraatiota virkkauspuuhiin saa tuoreesta kirjasta Patalappuja à la Carte (Tammi 2012), josta löytyy ohjeet 26 patalapun tekoon. Pari kirjan mallia on niin yksinkertaista, että ne voi toteuttaa yhdessä lapsen kanssa. Pienikin apuri osaa aikuisen avustuksella pujotella lankanippuja virkattuun pohjaan. Toisessa mallissa virkkaamaan opetteleva lapsi voi tehdä pujoteltavat ketjusilmukkaketjut.

Virkkaamalla kotiin syntyy muutamassa illassa tarkasti keittiön väreihin sointuva putipuhdas patalappurivistö. Itse tehty patalappu on myös mainio vieminen kyläreissulle. Virkatun taidonnäytteen voi pakata kauniisti sellofaaniin yhdessä tee- tai kahvipaketin kanssa.
 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.