null Hollannissa päättyi 96 päivää kestänyt jumalanpalvelus – perhe sai turvapaikan

Hayarpi, 21, Warduhi, 19, ja Seyran Tamrazyan, 15, ovat tyytyväisiä uuteen käänteeseen perhettä koskevassa turvapaikka-asiassa. Kuva: Peter Wassing.

Hayarpi, 21, Warduhi, 19, ja Seyran Tamrazyan, 15, ovat tyytyväisiä uuteen käänteeseen perhettä koskevassa turvapaikka-asiassa. Kuva: Peter Wassing.

Ajankohtaista

Hollannissa päättyi 96 päivää kestänyt jumalanpalvelus – perhe sai turvapaikan

Kirkon sinnikkään protestin tuloksena armenialainen Tamrazyanin perhe sai pysyvän oleskeluluvan.

Hollannissa on päättynyt jumalanpalvelus, joka kesti 96 päivää. Lokakuusta 2018 viime tammikuun 30. päivään kestäneen maratonjumalanpalveluksen taustalla oli kirkkoturva, jota Haagissa toimiva Bethel-kirkko tarjosi armenialaiselle Tamrazyanin perheelle.

Kirkko ja kaupunki uutisoi tapauksesta marraskuussa 2018.

Tamrazyaneja uhkasi pakkopalautus Armeniaan. Haagissa toimiva Bethel-kirkko kuitenkin keksi tavan suojella perhettä. Hollannin lainsäädäntö kieltää poliisia keskeyttämästä uskonnollista tai katsomuksellista tilaisuutta. Niinpä Haagissa sijaitsevassa Bethel-kirkossa alettiin viettää jumalanpalvelusta, joka jatkui ympärivuorokautisesti. Perhe itse oli majoittuneena kirkon tiloissa, ja heillä oli käytössään muun muassa suihku. Bethel-kirkon mukaan yhtäjaksoisen jumalanpalveluksen toimittamiseen osallistui yli tuhat vapaaehtoista.

Lopulta hallitus taipui, ja tammikuun lopussa Hollannin hallitus myönsi Tamrazyaneille turvapaikan.

Hollannin pakolaislainsäädäntöön on sisältynyt lapsia koskeva erillispykälä eli niin sanottu kinderpardon, jonka perusteella perhe voi saada oleskeluluvan, mikäli turvapaikkaprosessi on kestänyt yli viisi vuotta, koska tuona aikana lapset ovat integroituneet Hollannin yhteiskuntaan.

Kinderpardonin edellytyksenä on ollut kuitenkin, että perhe itse ilmaisee halukkuutensa palata kotimaahansa. Kyseistä pykälää on Hollannissa pidetty ristiriitaisena, koska esimerkiksi Tamrazyanin perhe katsoi edelleen olevansa vaarassa. Tammikuussa hallitus linjasi, että viranomaisille on jätettävä tapauskohtaista harkinnanvaraa, kertoo uutiskanava CNN.

Hollannin päätös myöntää Tamrazyaneille turvapaikka merkitsi Bethel-kirkon tiedottajan Theo Hettaman mukaan sitä, että sadat muut perheet saavat jäädä Hollantiin samalla perusteella.

– Olemme erittäin kiitollisia siitä, että sadoilla pakolaisperheillä on turvallinen tulevaisuus Alankomaissa, Hettema sanoi Reutersille.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Visbyn tuomiorovasti paastosi viikon kirkossa afgaanipakolaisten puolesta

Ajankohtaista

Mats Hermanssonin lisäksi kirkossa nukkui viimeisenä yönä 20 henkeä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.