Hommissa: Alfa-kurssiohjaaja Kaisa Koivula

Hommissa: Alfa-kurssiohjaaja Kaisa Koivula

”Tuntui hienolta, kun nelisen vuotta sitten Rekolan seurakunnan työntekijä pyysi minut jäseneksi Alfa-kurssin tiimiin sekä opettajaksi että ryhmänohjaajaksi kurssille.

Olen tehnyt seurakunnassa muitakin vapaaehtoishommia. Taidan olla vähän sellainen aina äänessä ja aina jotain mieltä -tapaus.

Alfa-kurssi on kansainvälinen kurssikokonaisuus, joka syntyi anglikaanikirkossa Englannissa 1980-luvulla. Ideana on kirkastaa kunkin ajatuksia siitä, mikä on keskeistä kristinuskossa. Kurssiin kuuluu kymmenen kokoontumista ja leiri.

Aluksi kurssilla syödään yhdessä. Sitten kuullaan opetusta illan aiheesta. Sen pohjaksi on paljon valmista aineistoa. Kuullun pohjalta keskustellaan pienryhmissä, joita Rekolassa on ollut kaksi tai kolme. Ryhmäjako säilyy samana koko ajan.

Syksyn kurssin erikoisuus on, että järjestämme sen yhtä aikaa aikuisille ja varhaisnuorille. Syömme yhdessä, mutta opetus- ja toimintaosuudet järjestetään erikseen.”


Alfa-kurssi aikuisille ja varhaisnuorille keskiviikkoisin 3.9.–12.11. klo 17.30–20 Asolan seurakuntatalossa, Asolantie 6. Uusia kurssilaisia otetaan kolmella ensimmäisellä kerralla. Lisätietoja: diakoni Irma Liljeström, p. 050 553 8459 tai irma.liljestrom@evl.fi.

Jaa tämä artikkeli: