Hommissa: Bändisoitonohjaaja Riku Vartiainen
Kuva: Paula Lehto.

Kuva: Paula Lehto.

Hommissa: Bändisoitonohjaaja Riku Vartiainen

Korson kirkolla vietetään bändipäivää.

"Olen kotoisin musiikkiperheestä. Aloitin sellonsoiton 4-vuotiaana. Bändisoittimiin tutustuin alakoulussa, ja sähköbassosta tuli toinen pääsoittimeni.

Muusikon opintoni ovat gradua vaille valmiit, ja keikkailen aktiivisesti. Soitan useissa kokoonpanoissa, joiden työnkuvaan kuuluu niin livesoitto kuin erilaiset äänitystilaisuudet.

Muusikon työskentelymahdollisuudet ovat hyvin moninaiset ja uudenlaisiin työnkuviin törmää jatkuvasti. On virkistävää laajentaa omaa osaamistaan ja saada uusia kokemuksia.

Olen opiskellut bändipedagogiikkaa ja vetänyt bändikerhoja ja bändikursseja sekä peruskoulussa että lukiossa. Opettaminen tuntuu omalta jutulta ja se tulee varmaan olemaan merkittävässä roolissa koko työurani ajan.

Valitsen harjoiteltavaksi kappaleita, joiden tiedän motivoivan soittajia. Teen itse sovitukset. Otan huomioon aloittelevien soittajien motoriset haasteet ja sovitan kappaleet helposti lähestyttäviksi. On tärkeää, että bändi pääsee soittamaan mahdollisimman nopeasti hyvänkuuloisia stemmoja."

Jaa tämä artikkeli: