null Hommissa: Hertta Kirkonrotta

Kuva: Sini Pennanen

Kuva: Sini Pennanen

Hyvä elämä

Hommissa: Hertta Kirkonrotta

"Olen asunut Pyhän Laurin kirkossa koko ikäni. Olen varmaan yli satavuotias, en muista ihan tarkkaan. Olen hyvin virkeä ja pirteä. Siksi ikääni ei voi päätellä siitä, miten voin ja millainen kunto minulla on.

Minulla on oma pikku pesäkolo urkuparvella. Kukaan ei ole löytänyt sitä, mutta minut keksittiin kirkosta vajaat kymmenen vuotta sitten.

Sen jälkeen olen ollut paljon mukana lasten tapahtumissa. Ylästön laskiaisriehasta on tullut minulle jokatalvinen perinne. Siellä olen talvisäässä ohjannut laululeikkejä, että kaikki pysyisivät varmasti lämpiminä. Seurakunnan lapsille järjestämillä 5-vuotissynttäreilläkin olen vieraillut.

Käyn välillä lukemassa lapsille satuja Jumbossa. Viimeksi luin Kalle Karhusta. Kun se heräsi talviunilta, sillä oli kova nälkä. Se lähti heti etsimään ruokaa, eikä mikään tahtonut riittää sille. Syksy alkaa minulla aina koulunsa aloittavien siunaamistilaisuudella Pyhän Laurin kirkossa.

Nyt toukokuussa Pyhän Laurin kirkossa on mukulamessu, johon osallistun. Olen rukoilemassa ja avustamassa pappia alttarilla. Leikin ja laulan mukana lauluissa. Messussa lauletaan ainakin Ken on luonut kukkasen ja Suvivirsi. Muuten, lempilauluni on Jumalan kämmenellä. Tykkään myös paljon Lasten Raamatusta."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.