null Hommissa: Hiljaisuuden pastori Pirkko Järvinen

Kuva: Paula Lehto

Kuva: Paula Lehto

Hyvä elämä

Hommissa: Hiljaisuuden pastori Pirkko Järvinen

”Hiljaisuudessa oleminen voi tehdä ihmiselle monenlaisia asioita, mutta lähtökohtaisesti se tekee hyvää. Hiljaisuudessa voi pysähtyä ja miettiä, missä kohtaa elämässään on menossa. Kun pysähtyy, voi tunnistaa itsessään olotiloja, joita ei arjessa ehdi huomata. Hiljaisuudessa olo on myös Jumalan edessä olemista.

Järjestämme Kivistön kirkossa hiljaisuuden päivän. Haluamme tarjota ihmisille tilaisuuden, jossa voi hetken hengähtää. Toivomme, että päivään uskaltaisi tulla myös joku sellainen, joka ei aiemmin ole retriiteissä ollut.

Muutaman tunnin hiljaisuudessa ei tarvitse suorittaa tai osata mitään. Saa vain olla, ehkä voi lukea jotakin tai sitten ei. Paikalta löytyy hiljaisuuteen, hengellisyyteen ja rukoukseen liittyvää kirjallisuutta. Yhteisessä hiljaisuudessa on oma jännittävä elementtinsä. On hauska olla yhdessä samassa tilassa puhumatta mitään ja silti on yhteyden tuntu.

Aloitamme päivän yhteisellä brunssilla. Iltapäivällä on tarjolla kahvia ja teetä. Päivän aikana on lyhyitä, hiljaisia rukoushetkiä, muutoin voi vapaasti oleilla kirkon tiloissa. Jos sää sallii, voi mennä ulos kävelemään hiljaisuuden polulle ja käydä metsäkirkossa. Päivä päättyy messuun ja ehtoolliseen.

Päivän aikana on mahdollisuus lyhyisiin keskusteluihin minun tai toisen ohjaajan kanssa.”

Jaa tämä artikkeli: