Nina Riutta -haulla löytyi 501 hakutulosta.

1. Eläkkeelle päästyään Raimo Tiainen  meni kurssille ja toteutti haaveensa – nyt pihalta löytyy 20 mehiläispesää

Espoolainen Raimo Tiainen, 71, hoitaa vaimonsa kanssa mehiläisiä viikonloppu- ja kesäpaikassaan Karjalohjalla.

27.05.2021

2. ”Varjopaikkaan verenpisara, paahteeseen samettikukka” – Puutarhuri Eeva Säilän mielestä hautakukat pitää valita paikan mukaan

Pensasta ei sovi haudalle istuttaa, ja lobeliat ovat aliarvostettuja, neuvoo Eeva Säilä.

05.05.2021

3. ”Tänä vuonna järjestetään mittavia etäwappuja” – Vesa Taskinen juhlii teekkariperinteitä kunnioittaen

Korona-aikana Vesa Taskinen on ymmärtänyt, kuinka sosiaalinen ihminen hän pohjimmiltaan on.

29.04.2021

4. Harras hetki: Vihreä pääsiäisruoho puskee mullan läpi ja kertoo toivosta

Eija Hyytiäinen kylvää ohran siemeniä nähdäkseen kevään merkin.

24.03.2021

5. Harras hetki: Helena Hallenbergin pää tyhjenee aivo-qigongilla

Qigong on vanha kiinalainen harjoitusmuoto, jossa tehdään lempeitä liikkeitä.

04.03.2021

6. Pari vuotta koti-isänä sai Ariel Neulaniemen tajuamaan, ettei täydellistä ole olemassakaan

Isyyspakkaukseen kuuluu tahtojen taistoa, kynsilakkaa hiuksissa sekä syliä ja asioita isälle.

19.02.2021

7. Tutkija suosittelee: höpötä ystävän kanssa puhelimessa 12 minuuttia päivässä

Ihminen voi huonosti, ellei hänellä ole sosiaalisia suhteita.

12.02.2021

8. Harras hetki: Kun Yöradion toimittaja Vellu Salminen kuvaa vapaa-aikanaan kirkkoja, hän saattaa aistia kosketuksen

Vanhat kirkot hengittävät Vellu Salmisen mielestä eri tavalla kuin modernit kirkot.

14.01.2021

9. ”Parasta on yhteenkuuluvaisuus” – Vantaan Ruusuhaan kehitysvammaisten ryhmäkodin viisi asukasta avasi oven asuntoonsa

Raimo Ahola, Piia Elonen, Jarkko Järvinen, Juha Laine ja Liisa Koskela kertovat, että Ruusuhaassa on hyvä asua.

03.12.2020

10. Tutkija Lasse Lipponen: ”Parasta ennaltaehkäisyä kiusaamiselle on empatiakasvatus”

Vanhemmat empatiakasvattavat lapsiaan paljon tietämättään. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi yhteisiä lukuhetkiä.

23.11.2020

11. Harras hetki: Leivän leipominen hapanjuuritaikinasta tuo Kati Pirttimaalle juurevan olon

Hapanjuurileivän leipominen voi kestää kolme päivää. Se pakottaa hiljentämään tahtia.

20.11.2020

12. Näkövamma vaikeuttaa valokuvaamista, mutta Jussi Mankkia motivoi näyttämisen halu – ”Otan kaksikymmentä hutia ja saan yhden onnistumaan”

Herttoniemen kirjaston Sokea piste -näyttelyssä on esillä Näkövammaisten valokuvaklubin taideteoksia.

03.11.2020

13. Kaupunkinunna Elisabet: ”Nunnaksi aikovalla pitää olla kutsumus, terve järki ja huumorintajua”

Liisa Toppilasta tuli nunna Elisabet, koska Jumala veti häntä niin voimakkaasti puoleensa.

21.10.2020

14. Jazzmuusikko Joonatan Rautio esiintyy Pop-messussa – ”Soittamisella täytyy olla itselle vahva merkitys”

Saksofonisti Rautio nauttii soittamisesta kaikenlaisilla estradeilla. Hänestä musiikki ei voi olla pelkkä leipätyö.

07.10.2020

15. ”Me vanhukset emme ole rupuporukkaa, olemme lipunkantajia” – Kolme eläkeläistä kertoo, mitä he ovat elämänsä aikana oppineet

Eläkeläiset Aino Tukiainen, Matti Tikkanen ja Sirkka Nykänen sanovat sanansa elämästä ja sen vääjäämättömästä kulusta.

16. Harras hetki: Ronja Karjalaisen ajantaju katoaa piirtäessä

Ronja Karjalainen piirtää tietokoneella ja kuuntelee samalla klassista musiikkia tai elokuvasäveliä.

11.09.2020