Nina Riutta -haulla löytyi 493 hakutulosta.

1. Harras hetki: Kun Yöradion toimittaja Vellu Salminen kuvaa vapaa-aikanaan kirkkoja, hän saattaa aistia kosketuksen

Vanhat kirkot hengittävät Vellu Salmisen mielestä eri tavalla kuin modernit kirkot.

14.01.2021

2. ”Parasta on yhteenkuuluvaisuus” – Vantaan Ruusuhaan kehitysvammaisten ryhmäkodin viisi asukasta avasi oven asuntoonsa

Raimo Ahola, Piia Elonen, Jarkko Järvinen, Juha Laine ja Liisa Koskela kertovat, että Ruusuhaassa on hyvä asua.

03.12.2020

3. Tutkija Lasse Lipponen: ”Parasta ennaltaehkäisyä kiusaamiselle on empatiakasvatus”

Vanhemmat empatiakasvattavat lapsiaan paljon tietämättään. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi yhteisiä lukuhetkiä.

23.11.2020

4. Harras hetki: Leivän leipominen hapanjuuritaikinasta tuo Kati Pirttimaalle juurevan olon

Hapanjuurileivän leipominen voi kestää kolme päivää. Se pakottaa hiljentämään tahtia.

20.11.2020

5. Näkövamma vaikeuttaa valokuvaamista, mutta Jussi Mankkia motivoi näyttämisen halu – ”Otan kaksikymmentä hutia ja saan yhden onnistumaan”

Herttoniemen kirjaston Sokea piste -näyttelyssä on esillä Näkövammaisten valokuvaklubin taideteoksia.

03.11.2020

6. Kaupunkinunna Elisabet: ”Nunnaksi aikovalla pitää olla kutsumus, terve järki ja huumorintajua”

Liisa Toppilasta tuli nunna Elisabet, koska Jumala veti häntä niin voimakkaasti puoleensa.

21.10.2020

7. Jazzmuusikko Joonatan Rautio esiintyy Pop-messussa – ”Soittamisella täytyy olla itselle vahva merkitys”

Saksofonisti Rautio nauttii soittamisesta kaikenlaisilla estradeilla. Hänestä musiikki ei voi olla pelkkä leipätyö.

07.10.2020

8. ”Me vanhukset emme ole rupuporukkaa, olemme lipunkantajia” – Kolme eläkeläistä kertoo, mitä he ovat elämänsä aikana oppineet

Eläkeläiset Aino Tukiainen, Matti Tikkanen ja Sirkka Nykänen sanovat sanansa elämästä ja sen vääjäämättömästä kulusta.

9. Harras hetki: Ronja Karjalaisen ajantaju katoaa piirtäessä

Ronja Karjalainen piirtää tietokoneella ja kuuntelee samalla klassista musiikkia tai elokuvasäveliä.

11.09.2020

10. Harras hetki: Jukka Lehden riippumatto keinuu tuulessa kuin kehto

Jukka Lehti tekee riippumatosta itselleen majatalon metsään.

26.08.2020

11. Tähtäimessä japanilaisten suosikkisieni valmuska: Maarit Niemi etsii joka vuosi uudenlaista saalista

Niemi sienestää kotiseudullaan Vuosaaren Mustavuoressa ja löytää syötäviä sieniä kaupunkinurmikoltakin.

05.08.2020

12. Soita tähän numeroon, niin Ella Sahivirta vie sinut ilmaiselle opaskierrokselle Pyhän Laurin kirkossa

Pyhän Laurin kirkossa yhdistyvät keskiajan arkkitehtuuri ja uusgoottilainen tyyli.

22.06.2020

13. ”Siihen aikaan oltiin eri tavalla uskovaisia kuin nykyään” – Vantaa-Seuran kulttuurikävelyissä tulee historia tutuksi

Helsingin Pitäjän kirkonkylässä järjestettävillä opastetuilla kierroksilla opitaan muun muassa, että 1700-luvulla viljamakasiinit korvasivat pankkitoimintaa.

22.06.2020