Nina Riutta -haulla löytyi 584 hakutulosta.

1. Dokumenttiohjaaja Petteri Saario: ”Lapsilla on eniten menetettävää ja eniten voitettavaa, kun puhutaan luonnosta”

Luontodokumenttien lisäksi Petteri Saario on tehnyt dokumentteja nuorista, jotka toimivat itselleen tärkeiden asioiden puolesta.

20.02.2024

2. Aikoinaan sukset olivat elintärkeät liikkumisvälineet, joita ehkä käytettiin myös uhrilahjoina

Uhraamalla suksi suohon voitiin pyytää jotain vastineeksi tai suojautua yliluonnolliselta.

08.02.2024

3. Lotta Kuusisto kohtasi aikoinaan miehen, jonka kanssa hän edelleen havahtuu onnesta

Lotta Kuusisto ja Iiro Rantala ovat olleet naimisissa 28 vuotta.

24.01.2024

4. Ravintola Ambrassa laulettiin hartaasti yhdessä joululauluja – ”Luulin, että helsinkiläiset ovat ylpeitä ja ylimielisiä, mutta nämä ovat aivan ihania”

Kaveriporukan oli tarkoitus keskustella rauhassa oluttuopin äärellä, mutta niin vain kohta laulettiin Kulkusia Malmin seurakunnan työntekijöiden johdatuksella.

20.12.2023

5. Rauhantuli saapui Suomeen ja leviää liekistä liekkiin – partiolaiset aloittivat ikuisen tulen jaon

Betlehemin Rauhantuli muistuttaa rauhan ja valon tärkeydestä. Sitä jaetaan esimerkiksi kirkon toimipisteisiin, kouluihin, vanhainkoteihin ja vankiloihin.

19.12.2023

6. Mirkka Paajanen omisti joululevynsä nimikappaleen muistisairaalle äidilleen: ”Katsoessani häntä näen, että tuo on äitini keho, mutta tuttu ihminen sen sisällä on osittain kadonnut”

Iän myötä Mirkka Paajanen on alkanut ymmärtää, ettei elämä ole ikuista. ”Jos haluaa saada asioita aikaiseksi, ne pitää tehdä nyt.”

14.12.2023

7. 11-vuotias musiikkiluokkalainen Moona Elorinne esiintyy ensimmäistä kertaa kirkossa: ”Onhan se aika jännittävää”

Joulukonsertissa Moona Elorinne laulaa Jipun kanssa Heinillä härkien kaukalon.

05.12.2023

8. Pieni pyhiinvaellus aloittaa jouluun laskeutumisen Espoossa

Matinkylässä ensimmäistä adventtia voi viettää vaeltamalla uimarannalta kappelille ja osallistumalla kansainväliseen messuun.

30.11.2023

9. Myyrmäessä lauletaan joululauluja otsalampun valossa

Joululaulut nostattavat sielunmaiseman rauhaan, tulevaisuuteen ja toivoon, pappi Jere Hämäläinen sanoo.

27.11.2023

10. Amanda Kauranne kannustaa runolauluilla antautumaan hämärän syliin: ”Pietään hämärän hyssyy että nättinä pyssyy”

Ennen vanhaan hämärän hyssyssä oltiin perheen, naapureiden ja ystävien kanssa yhdessä. Se oli jakamisen aikaa.

15.11.2023

11. ”Kuolemanpelkoa ei kuulu hoitaa pois, mutta pelkäävää ihmistä voidaan auttaa”, sanoo sairaalapappi Maarit Nissinen

Kuolema pelottaa, koska sitä ei voi harjoitella eikä hallita. Emme tiedä, mitä se on, kun lakkaa olemasta.

02.11.2023

12. Maustetytöt ovat menestyneet tinkimättömällä asenteella – lottorivi taisi mennä oikein

”Olemme olleet Kaisan kanssa kuin paita ja peppu”, Anna Karjalainen sanoo.

28.09.2023

13. Korson kirkko sopii enkelibongaukseen – siivekkäitä löytyy ainakin 170

Varsinainen enkeliapaja sijaitsee seurakuntakeskuksen varhaiskasvatuksen toimistossa.

27.09.2023

14. ”Ikävät ihmiset eivät ryhdy nikkaristeiksi”, sanoo 90-vuotias Marjatta Haapamäki – Pertti Holopainen riensi avuksi, kun hän tarvitsi verhojen ripustajaa

Vantaan seurakuntien nikkaristit auttavat vanhuksia ja toimintarajoitteisia kodin pienissä hommissa.

15.09.2023

15. Isät ja lapset pääsevät aarrejahtiin Seutulan kappelin ympäristössä

Vantaankosken seurakunnan toimintapäivä on suunnattu 2–8-vuotiaille.

11.09.2023