Nina Riutta -haulla löytyi 486 hakutulosta.

1. Kaupunkinunna Elisabet: ”Nunnaksi aikovalla pitää olla kutsumus, terve järki ja huumorintajua”

Liisa Toppilasta tuli nunna Elisabet, koska Jumala veti häntä niin voimakkaasti puoleensa.

21.10.2020

2. Jazzmuusikko Joonatan Rautio esiintyy Pop-messussa – ”Soittamisella täytyy olla itselle vahva merkitys”

Saksofonisti Rautio nauttii soittamisesta kaikenlaisilla estradeilla. Hänestä musiikki ei voi olla pelkkä leipätyö.

07.10.2020

3. ”Me vanhukset emme ole rupuporukkaa, olemme lipunkantajia” – Kolme eläkeläistä kertoo, mitä he ovat elämänsä aikana oppineet

Eläkeläiset Aino Tukiainen, Matti Tikkanen ja Sirkka Nykänen sanovat sanansa elämästä ja sen vääjäämättömästä kulusta.

4. Harras hetki: Ronja Karjalaisen ajantaju katoaa piirtäessä

Ronja Karjalainen piirtää tietokoneella ja kuuntelee samalla klassista musiikkia tai elokuvasäveliä.

11.09.2020

5. Harras hetki: Jukka Lehden riippumatto keinuu tuulessa kuin kehto

Jukka Lehti tekee riippumatosta itselleen majatalon metsään.

26.08.2020

6. Tähtäimessä japanilaisten suosikkisieni valmuska: Maarit Niemi etsii joka vuosi uudenlaista saalista

Niemi sienestää kotiseudullaan Vuosaaren Mustavuoressa ja löytää syötäviä sieniä kaupunkinurmikoltakin.

05.08.2020

7. Soita tähän numeroon, niin Ella Sahivirta vie sinut ilmaiselle opaskierrokselle Pyhän Laurin kirkossa

Pyhän Laurin kirkossa yhdistyvät keskiajan arkkitehtuuri ja uusgoottilainen tyyli.

22.06.2020

8. ”Siihen aikaan oltiin eri tavalla uskovaisia kuin nykyään” – Vantaa-Seuran kulttuurikävelyissä tulee historia tutuksi

Helsingin Pitäjän kirkonkylässä järjestettävillä opastetuilla kierroksilla opitaan muun muassa, että 1700-luvulla viljamakasiinit korvasivat pankkitoimintaa.

22.06.2020

9. Tubettaja Jasminsofi eli Jasmin Muurinen: ”Kummius on 120-prosenttisesti ihanaa ja pelkkää rakkautta”

Kun Jasmin Muurista pyydettiin pienen pojan kummiksi, häneltä pääsi itku. Vieläkin pelkkä ajatus herkistää.

29.05.2020

10. ”Soitin kotona yksin pianoa, lauloin tätä ja itkin vuolaasti” – Riparien pieni punainen laulukirja on herättänyt tunteita jo 50 vuotta

Uutisjuontaja Jussi-Pekka Rantanen, näyttelijä Eija Vilpas, runoilija Aura Nurmi ja teekkari Matias Kari kertovat suosikkibiisinsä Nuoren seurakunnan veisukirjasta.

27.05.2020

11. Äitikirjan kirjoittanut Hanna Härmä: ”Maailman hienoin asia on, että joku lupaa rakastaa, vaikka mitä tapahtuisi”

36-vuotias kauppatieteiden maisteri sekä 1-, 4- ja 7-vuotiaiden lasten äiti Hanna Härmä kirjoitti voimakirjan ruuhkavuosiin.

08.05.2020

12. Lakanoiden viikkaus voi paljastaa elämän tarkoituksen, huomasi filosofi Frank Martela – onni ei ole elämän tarkoitus, vaan elämän sivutuote

Frank Martela löytää merkityksellisyyttä arjesta. Elämän tarkoitus ei ole jotain kaukaista, vaan se on yllättävän lähellä.

23.04.2020