Nina Riutta -haulla löytyi 478 hakutulosta.

1. Tähtäimessä japanilaisten suosikkisieni valmuska: Maarit Niemi etsii joka vuosi uudenlaista saalista

Niemi sienestää kotiseudullaan Vuosaaren Mustavuoressa ja löytää syötäviä sieniä kaupunkinurmikoltakin.

05.08.2020

2. Soita tähän numeroon, niin Ella Sahivirta vie sinut ilmaiselle opaskierrokselle Pyhän Laurin kirkossa

Pyhän Laurin kirkossa yhdistyvät keskiajan arkkitehtuuri ja uusgoottilainen tyyli.

22.06.2020

3. ”Siihen aikaan oltiin eri tavalla uskovaisia kuin nykyään” – Vantaa-Seuran kulttuurikävelyissä tulee historia tutuksi

Helsingin Pitäjän kirkonkylässä järjestettävillä opastetuilla kierroksilla opitaan muun muassa, että 1700-luvulla viljamakasiinit korvasivat pankkitoimintaa.

22.06.2020

4. Tubettaja Jasminsofi eli Jasmin Muurinen: ”Kummius on 120-prosenttisesti ihanaa ja pelkkää rakkautta”

Kun Jasmin Muurista pyydettiin pienen pojan kummiksi, häneltä pääsi itku. Vieläkin pelkkä ajatus herkistää.

29.05.2020

5. ”Soitin kotona yksin pianoa, lauloin tätä ja itkin vuolaasti” – Riparien pieni punainen laulukirja on herättänyt tunteita jo 50 vuotta

Uutisjuontaja Jussi-Pekka Rantanen, näyttelijä Eija Vilpas, runoilija Aura Nurmi ja teekkari Matias Kari kertovat suosikkibiisinsä Nuoren seurakunnan veisukirjasta.

27.05.2020

6. Äitikirjan kirjoittanut Hanna Härmä: ”Maailman hienoin asia on, että joku lupaa rakastaa, vaikka mitä tapahtuisi”

36-vuotias kauppatieteiden maisteri sekä 1-, 4- ja 7-vuotiaiden lasten äiti Hanna Härmä kirjoitti voimakirjan ruuhkavuosiin.

08.05.2020

7. Lakanoiden viikkaus voi paljastaa elämän tarkoituksen, huomasi filosofi Frank Martela – onni ei ole elämän tarkoitus, vaan elämän sivutuote

Frank Martela löytää merkityksellisyyttä arjesta. Elämän tarkoitus ei ole jotain kaukaista, vaan se on yllättävän lähellä.

23.04.2020

8. Kun kaveri vie lapselta lelun kädestä, on hyvä hetki opetella tunnetaitoja

Tunteet kertovat ihmisen tarpeista. Siksi niitä on hyvä oppia kuuntelemaan, nimeämään ja tarpeen vaatiessa myös hillitsemään.

20.04.2020

9. Näin voit puhua lapsen kanssa koronaviruksesta

Pienet lapset saa helpommin käsien pesulle, kun pestessä lauletaan puhdistuksen mittainen laulu.

20.03.2020

10. Näyttelijä-laulaja Maria Ylipäällä on Suomen yleisin naisennimi – ”Nimellä on sellainen ydin, että siihen on ihana samastua”

Sunnuntaina 22.3. vietetään Marian ilmestyspäivää sen kunniaksi, että enkeli Gabriel kertoi neitsyt Marialle Jeesuksen syntymästä.

19.03.2020

11. Serkukset Petteri Laine ja Jari Greiner: Parhaat jutut tapahtuvat aikuisiällä

Kun Jari tulee Saksasta Suomeen, serkukset tekevät ruokaa ja keskustelevat. Lapsena he saattoivat mököttää pelivuoroista.

28.02.2020

12. Harras hetki: Joel Hallikainen hiljentyy elinkaaren myötä

Hullujen vuosien jälkeen laulajan elämään on tullut erilainen vire.

27.02.2020

13. Urkutaiteilija Pétur Sakari: ”Musiikki aiheuttaa aivoissa impulsseja, joilla ohitetaan kipua”

Helsinki Organ Festivalissa esiintyy kansainvälisiä huippu-urkureita Alankomaista, Ruotsista, Ranskasta ja Virosta. Konserttien ohessa keskustellaan hoitavasta musiikista.

24.02.2020

14. Harras hetki: Kun kulkee hautausmaalla ilman härpäkkeitä, kuulee sorsat

Näyttelijä Pirjo Heikkilä huomasi kaipaavansa hiljaisia hetkiä. Sopiva hiljentymispaikka löytyi läheltä kotia.

21.02.2020

15. ”Kirkossa ei ehkä voisi puhua Star Warsin miekoista”, pohtii Aaro Korenius, joka löysi ostoskeskuksesta rennon messun

Isoskoulutuksessa oleva Korenius tykkää muutenkin viettää aikaa Chapplessa.

17.02.2020