null Hommissa: Kanttori Noora Hultin

Kuva: Sini Pennanen

Kuva: Sini Pennanen

Hyvä elämä

Hommissa: Kanttori Noora Hultin

"Hiljainen viikkoni on tänä vuonna poikkeuksellinen. Olen viikolla töissä Rekolassa ainoana kanttorina, ja töitä on paljon. Olen toteuttamassa lasten pääsiäisvaelluksia aamuisin ja päivisin, ja iltaisin olen iltakirkoissa.

Etukäteen ajatellen viikko ei kuitenkaan tunnu raskaalta, vaan juhlalta. Olen voinut itse suunnitella, mitä musiikissa tapahtuu. Tilaisuuksia on toteuttamassa joukko vapaaehtoisia.

Musiikillisessa iltakirkossa kuullaan maanantaina klassinen G. B. Pergolesin Stabat Mater – Marian murhe. Tiistain musiikki on pop-tyylisempää, aiheena ovat hiljaisuuden laulut kärsiville. Keskiviikkona kuullaan pääsiäisajan virsiä sellolle.

Kiirastorstain messun jälkeen on perjantaina vuorossa Jeesuksen kuolinhetkellä J. Obrechtin Passio. Se on renessanssimusiikkia 1400- ja 1500-lukujen taitteesta. Siinä ei ole ollenkaan sellaisia musiikillisesti tylsiä osuuksia niin kuin myöhemmissä passioissa on.

Viikkoon valmistautuessani olen miettinyt hiljaisen viikon teologiaa ja kirkkomusiikin historiaa, Jeesuksen vaiheita palmusunnuntaista pitkäperjantaihin. Viikon teema kärsimys on tärkeä kristityille. Jokaisen kärsivän ihmisen kasvoilla voi nähdä Kristuksen, ja jokainen kärsivä on kristitylle kutsu toimia.

Kaikkialle missä kärsitään, voi Jumalan valo loistaa. Hän vie kristityn kulkemaan kärsivän rinnalla, tarjoamaan apua ja lohtua, antamaan toivoa."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.