Hommissa: Kanttori Samppa Laakso

Hommissa: Kanttori Samppa Laakso

”Oli varmaankin vuosi 1999, kun soitin ensimmäisen kerran häämusiikkia kirkossa. Olen taustaltani pianisti. Aloitin pianonsoiton 3-vuotiaana, ja olen soittanut myös selloa.

Äkillisestä päähänpälkähdyksestä pyrin ja pääsin opiskelemaan Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolle 1996. En ollut soittanut urkuja sitä ennen, ja kesti vähän aikaa ennen kuin ryhdyin tarjoamaan itseäni alan töihin.

En ole mikään tilastonikkari, mutta vuosien varrella olen soittanut sadoissa häissä. Syksystä 2006 olen ollut töissä Tikkurilan seurakunnassa. Toimitukset ovat merkityksellinen osa kanttorin työtä. Hääsoittojen bonus on, että häissä tapaa yleensä iloisia ja hyväntuulisia ihmisiä.

Tikkurilan seurakunnan pappi Heikki Leppä keksi Hääyön idean vuonna 2009. Ensimmäisellä kerralla vihittiin lähes sata paria.

Kokemuksesta viisastuneina päätämme etukäteen eri vihkiaikojen musiikit. Mukana ovat ainakin Erkki Melartinin Prinsessa Ruusunen, Felix Mendelssohnin ja Toivo Kuulan häämarssit sekä meillä ehkä harvinaisempi mutta Yhdysvalloissa suosittu Richard Wagnerin Morsiuskuoro oopperasta Lohengrin.”


Hääyö pe 19.9. Pyhän Laurin kirkossa, Kirkkotie 45. Vihkivuorojen jako alkaa kirkolla klo 19.30, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava seurakunnasta tai keskusrekisteristä viimeistään pe 12.9. Kirkkoon ovat kaikki tervetulleita. Lisätietoja: www.haayo.fi.

Jaa tämä artikkeli: