Hommissa: Kokki Surendra Babu Adhikari

Hommissa: Kokki Surendra Babu Adhikari

”Olen asunut kuusi vuotta Suomessa ja melkein koko ajan Hakunilan kirkon lähellä. Kävin kirkolla kerran ystäväni kanssa.

Tiesin, että kirkko auttaa köyhiä eri puolilla maailmaa, niin myös kotimaassani Nepalissa. Myöhemmin mieleeni tuli kysyä, voisiko kirkolla järjestää ravintolapäivänä pop-up-ravintolan syntymäkyläni Ram Shah -koulun hyväksi. Entinen kotikyläni sijaitsee noin 200 kilometrin päässä pääkaupungista Kathmandusta.

On tärkeätä, että kaikki voisivat käydä koulua ja opiskella, vaikkei sekään aina takaa töitä. Olen opiskellut kotimaassani liikkeenjohdon MBA-tutkinnon ja valmistunut myös matematiikan ja luonnontieteitten opettajaksi.

Suomessa jatkoin liiketalouden opintojani suorittamalla kansainvälisen MBA-tutkinnon Kokkolassa. Samanaikaisesti olen ollut töissä lounasruokalassa, ensin keittiöapulaisena ja sitten valmistuin oppisopimuksella kokiksi.

Nepalilaiseen ruokaan kuuluu riisi, linssikastike, kasvikset, kana, pikkelsi, jugurttikastike ja tulinen kastike. Suurin osa nepalilaisista on hinduja, ja siksi lihana voi olla kana, lammas tai vuohi, ei nauta.”


Ravintolapäivä la 17.5. klo 12–17 Hakunilan kirkolla, Hakunilantie 48. Tarjolla nepalilaista ruokaa: voikana 5 e, kasvis-kikhernecurry 5 e, kana- ja kasvismix 7 e. Annokset sisältävät riisiä, salaattia ja minttukastiketta sekä teen tai kahvin. Jälkiruoka ja juoma 2 e.
 

Jaa tämä artikkeli: