Hommissa: Lastenohjaaja Ritva-Leena Tuuli

Hommissa: Lastenohjaaja Ritva-Leena Tuuli

”Olen tehnyt lapsi- ja perhetyötä Vantaankosken seurakunnassa vuodesta 2000. Työhöni kuuluu monenlaista: soita ja laula -pyhäkoulu, päiväkerho, muskareita, kansainvälinen Familycafé ja yksinhuoltajien ryhmä.

Soita ja laula -pyhäkoulussa on paljon samaa kuin missä tahansa pyhäkoulussa. Joka kokoontumiskerralla on oma aiheensa. Tulevien kertojen aiheet liittyvät pääsiäisen tapahtumiin. Useimmiten on jokin pieni askartelu.

Ideana on, että musiikkia on tässä pyhäkoulussa tavallista enemmän. Voimme laulaa Kuunnellaan hiljaa ja Pieni liekki lepattaa. Laulatan myös tavallisia leikkilauluja, Muurahaisen muoria ja Pikku-Papua. Musisoinnissa olemme käyttäneet rytmisoittimia, silloin pienimmätkin pääsevät mukaan.

Pyhäkoululaiset ovat olleet 2–12-vuotiaita, ja mukana on voinut olla koko perhe. Alle 4-vuotiaiden toivotaan tulevan aikuisen kanssa. Syömme yhdessä iltapalan.

Valmistuin aikoinaan pianonsoitonopettajaksi. Tuntuu yhtä hyvältä soittaa jotain klassista yhdessä viulistiystäväni kanssa kuin pomppia lasten kanssa musiikin tahtiin.”


Soita ja laula -pyhäkoulu to 20.3. ja 27.3. klo 17.30–19 Myyrmäen kirkolla, Uomatie 1, ja to 3.4., 10.4. ja 24.4. klo 17.30–19 Martinristissä, Laajaniityntie 2.
 

Jaa tämä artikkeli: