null Hommissa: Nikkaristi Heikki Rajamäki

Kuva: Marianna Siitonen

Kuva: Marianna Siitonen

Hyvä elämä

Hommissa: Nikkaristi Heikki Rajamäki

"Minusta tuli Tikkurilan seurakunnan nikkaristi nelisen vuotta sitten. Ideana on, että nikkaristit käyvät auttamassa vanhuksia ja liikuntarajoitteisia kodin pikkutöissä, joista asukas itse ei selviä. Aika tavallinen tehtävä on lampun vaihto kattovalaisimeen. Moni vanhus ei enää nouse tuolille huippaamisen takia. Ja melko tavallista on, että kiinnitetään tauluja seinään. Pakkauksessa kotiin toimitetun huonekalun kokoaminen ei aina onnistukaan omin voimin. Joskus korjataan hyllyn asennusta tai kaapin saranoita. Joitakin pihatöitäkin on tehty.

Palvelu on ilmaista. Nikkaristin työkeikka hoituu yleensä noin tunnissa. Siinä ajassa ehtii hyvin juttelemaankin. Ajatus on, että nikkaristit tekevät sellaista, mikä hoituu melko lailla tavanomaisilla kädentaidoilla. Niinpä me emme tee ammattitöitä, kuten putki- tai sähköasennuksia, joihin voi, ja on syytäkin, käyttää eri yritysten tarjoamia palveluita.

Tikkurilan seurakunnassa on parikymmentä nikkaristia. Toimimme tavallisesti työpareina. Minulla on ollut keikka noin kerran kuukaudessa. Se on aika vähän. Minulle sopisi hyvin nikkaristikeikka vaikka kerran viikossa."

Jaa tämä artikkeli: