Hommissa: Nuorisotyönohjaaja Jere Hämäläinen

Hommissa: Nuorisotyönohjaaja Jere Hämäläinen

”Hoidan nuorisotyönohjaajan sijaisuutta Vantaankosken seurakunnassa. Pidän isoskoulua ja nuorten iltoja ja teen rippikoulutyötä pappien kanssa. Myös leirit ja retket kuuluvat työhöni. Olen ollut kolmena kesänä seurakunnan kesäteologina. Ensi keskiviikkona olen Paalutorilla järjestettävässä katumessussa ulkoilmassa ja ohikulkijoiden keskellä.

Minulla on koko ajan haku päällä papin paikkoihin. Valmistuin teologian maisteriksi viime keväänä. Vastavalmistuneen on vaikea päästä papiksi, kun papiksi vihittyjäkin on työttömänä. Olen onnellinen siitä, että minulla on sentään työtä seurakunnassa.

12-vuotiaasta asti olen tiennyt, että minusta tulee pappi. Se ihmetytti perhettäni, jossa ei ollut aktiivisia seurakuntalaisia. Jotenkin vain tiesin, ettei kaikki voi olla tässä. Uskonnonfilosofian opinnoissa minua kiinnosti tietää, onko mitään järkevää syytä uskoa. Opin, että on paljonkin, mutta ei sillä tavalla kuin olin luullut. Parempi näin.

Olen harrastanut kamppailulajeja, pisimpään judoa. Nyt ajankohtaisia ovat lukkopaini, vapaaottelu ja nyrkkeily. Kirkon toimintakin on kamppailulaji. Ei pidä antaa periksi, vaikka ajat ovat vähän vaikeat. Luotan myös siihen, että minusta tulee pappi siihen paikkaan kuin kuuluukin.”


Katumessu ke 17.12. klo 16 Myyrmäen Paalutorilla.
Kauneimpia joululauluja ja ehtoollinen.

Jaa tämä artikkeli: