null Hommissa: Projektikoordinaattori Jarkko Vähäsarja

Kuva: Paula Lehto

Kuva: Paula Lehto

Hyvä elämä

Hommissa: Projektikoordinaattori Jarkko Vähäsarja

"Aloitin elokuussa lähetyssihteerinä Hämeenkylän seurakunnassa. Nimike on ehkä vähän harhaanjohtava, sillä lähetyssihteerin töitä on vain noin kolmasosa toimenkuvastani. Toimin myös projektikoordinaattorina. Käyn pitämässä hartauksia ja toimin joskus päivystävänä pappina.

Pappi en kuitenkaan ole. Olen koulutukseltani teologi, mutta valmistuin kirkon ja yhteiskunnan tehtäviin valmistavalta linjalta. Opintoihini ei kuulunut kaikkia niitä opintoja, joita papeilta vaaditaan. Opintojen täydentäminen on mahdollista, mutta ainakaan tällä hetkellä se ei ole ajatuksissani.

Työssäni pääsen hyödyntämään osaamistani ja myös kokemustani urheilulähetystyöstä Mongoliassa. Projektiluonteinen työ kesti reilut seitsemän kuukautta. Pääsin tutustumaan harvaan asuttuun maahan varsin laajasti. Näin tavallisten mongolialaisten ankaraa ja köyhää elämää.

Minulla on parikymmentä vuotta omaa taustaa jalkapalloilijana. Pelasin 16–21-vuotiaiden maajoukkueissa ja täällä Vantaalla veikkausliigaa A. C. Allianssin riveissä. Minulla on ollut muun muassa egyptiläinen valmentaja ja irakilaisia pelikavereita.

En itse ole pelannut vähän aikaan, vaan lähinnä valmentanut. Kun seurakunnassa alkaa jokaviikkoinen pelivuoro, on mukava katsoa, miten pallo pysyy hallinnassa. Pelaajia on tulossa myös vastaanottokeskuksesta."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.