null Hommissa: Simantekijä Irmeli Hendrell

Kuva: Paula Lehto

Kuva: Paula Lehto

Hyvä elämä

Hommissa: Simantekijä Irmeli Hendrell

"Muutama lasillinen simaa kuuluu vappuuni. Lapsuudenkodissani tehtiin simaa, ja olen tehnyt sitä myös omassa kodissani. Sitruunan tuoksu on minulle kevään merkki.

Työskentelin aikaisemmin Hämeenkylän seurakunnan pyhäkoulusihteerinä, mutta nykyään teen lähetys- ja aikuistyötä sekä koordinoin vapaaehtoistoimintaa.

Tänä vuonna teen simaa töissä toista kertaa. Viime vuonna simaa tehtiin yksi satsi, ja se loppui puolessa tunnissa. Nyt simaa tehdään kaksinkertainen määrä eli 120 litraa. Siman pullotukseen saan kaverikseni vapaaehtoistyöntekijän. Simapulloiksi kierrätetään ehtoollisviinipulloja.

Teemme vapputapahtumaan myös munkkeja ja itävaltalaista perunasalaattia. Salaiseen reseptiin ei kuulu majoneesikastiketta. Toki perinteistäkin perunasalaattia on saatavilla.

Viime vuonna näki, että monet perheet haluavat juhlistaa vappua jollain erityisellä tavalla. Omien kokemusteni perusteella ymmärrän hyvin, miksi vaihtoehto, jossa on ohjelmaa lapsille ja johon ei liity vapunvieton lieveilmiöitä, kiinnostaa monia.

Vapaaehtoisilla on suuri rooli vapputapahtuman järjestelyissä. Tapahtumassa pääsee tutustumaan myös äitien pyörittämään Pop-up-Café-Pähkinän toimintaan. Tapahtuman tuotto menee seurakunnan tukemaan työhön Mongoliassa, Etiopiassa, Japanissa, Keniassa ja Venäjällä."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.