null Hommissa: Toimistosihteeri Sari Taskinen

Kuva: Paula Lehto

Kuva: Paula Lehto

Hyvä elämä

Hommissa: Toimistosihteeri Sari Taskinen

"Vaikka on kesä, siunaukset, kasteet ja vihkimiset eivät lopu seurakunnassa. Puheluita ja asiakkaita tulee kirkkoherranvirastoon päivittäin. Varaan papin, kanttorin ja tilat sen mukaan kuin tarvitaan.

Jotkut rutiinityöt, kuten laskutus, vähenevät kesällä, kun päivä- ja iltapäiväkerhot ovat kesätauolla. Muutenkin toimiston arki muuttuu. Työtovereiden lomien aikaan sijaistan heitä. Se voi tuoda eteeni uusia haasteita, joita joudun miettimään.

Rauhallisuus antaa aikaa, kun rutiinit eivät paina päälle. Kesällä ei ole kokouksia ja tiedotusasioitakin on vähemmän. On hyvää aikaa tehdä töitä, joita ei muuten ennätä, kuten arkistointia. Pidän itse lomaa heinäkuun alkupuolella ja elokuun lopulla.

Olin ensimmäistä kesääni näissä töissä vuonna 2011. Sitä ennen työskentelin Korson seurakunnassa siivooja-emäntä-vahtimestarina. Minulla on ennestään myös toimistotyön koulutusta ja kokemusta. Kiinnostuin työstä seurakunnassa, kun lapseni alkoivat käydä seurakunnan kerhoissa. Huomasin silloin, miten tärkeää työtä seurakunta tekee.

Parasta työssäni on ihmisten kohtaaminen. Vaikka osa tilanteista on hyvin surullisia, kohtaamiset ovat tärkeitä niin asiakkaalle kuin minullekin."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.