null Hommissa: Vahtimestari Tellervo Brown

Kuva: Paula Lehto

Kuva: Paula Lehto

Hyvä elämä

Hommissa: Vahtimestari Tellervo Brown

"Suntio on minulle varsin uusi ammatti. Toimin pitkään kahvilayrittäjänä. Iän karttuessa yrittäjän pitkät päivät alkoivat tuntua liian rankoilta. En halunnut menettää terveyttäni. Lopetin yrityksen ja mietin, mitä voisin vielä tehdä.

Kävin kurssin, jonka aikana katsottiin, mihin soveltuisin. Yksi ohjaajista sanoi, että hän näkisi minut suntiona. Olin itsekin katsellut kirkon töitä. Valmistuin suntioksi keväällä 2015. Opinnoissa käsiteltiin kirkollisia tilaisuuksia ja toimituksia, siivousta ja kiinteistönhoitoa, ruokapalvelua sekä hautaan siunaamista ja puutarhanhoitoa.

Olen toiminut puolitoista vuotta määräaikaisena tuntityöntekijänä Vantaankosken seurakunnassa ja työskennellyt eri toimipisteissä. Tämän vuoden alussa tehtäväkseni tuli huolehtia Martinrististä siihen asti, kunnes sen toiminta loppuu toukokuussa.

Tiloissa on paljon toimintaa, ja ihmiset ovat suruissaan, kun tuttu paikka häviää. Mutta kun koko Martinkeskus puretaan, ei asialle ole vaihtoehtoa. Joka toinen arkipäivä siivoan tilat. Järjestelen tuoleja, laitan kukat ja kynttilät. Olen mukana päättäjäismessun valmisteluissa ja toimin messussa suntiona.

Vielä ei ole aivan selvää, minne kaikki Martinristin tavarat ja toiminnot siirtyvät. Minä teen kesällä ja syksyllä varmaankin lomituksia ja sijaisuuksia seurakunnan toisissa toimipisteissä."

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.